lördag, februari 24, 2007

Valpfeber...

Idag var jag, Peter och Jenny och kollade på valpar. Dumt gjort. "Man kan aldrig åka och 'titta' på valpar och bilar, nåt följer altid med hem" har en bekant sagt. Ligger nåt i det. Jag och Peter höll på att tinga den superfina, lovande bruna tiken, och Jenny föll handlöst för den bruna, lovande hanen... Lika superfin han med... :-D


"Jenny's" hane, Becajo's Corner son


"Vår" tik, Becajo's Coffe Cream


Duktiga Leja (Becajo's Xplosive Xena) med sina valpar, bara 3veckor gamla. För er som tycker att det är en väldig skillnad i storlek på dessa valpar och de på de andra korten kan lugna er med att ni har rätt. Caroline har alltså för närvarande två kullar hemma, en på 3v och en på 6v. Mamma till den älsta kullen är Max's mamma, "TT" eller Becajo's Tittut.


Jenny med sötisen... Kan ni fatta att man smälter?


Peter leker surrogat mamma till en tre veckors buse som just fått tänder. Men ack så söt på utsidan...


Nej, det är ingen råtta, eller hamster det är en dalmatinerbäbis... söt.


Dessa sexveckors valpar kan närsmast liknas vid pirayor, man får vara glad om man får tillbaka handen... Men de är väldigt sällskapssjuka och glada!


Treveckorskullen sov mest i en stor hög, när de inte letade efter mamma. Underst verkar vara den mest eftersökta platsen...

Men, mamma, pappa och alla andra oroliga, ni kan vara lugna. Vi har inte skrivit på några papper, betalt nån handpenning eller tingat nån valp. Hur frestande det än är så är det inte rätt tid nu. Vi vet inte vad vi gör om 3månader (HJÄLP!) så att ta en valp nu är inte rätt mot den eller oss... *snyft*

Men det kommer ju fler kullar ;-)

måndag, februari 19, 2007

Min Julklapp!

I helgen var jag och Peter i Stockholm. Det var Peters julklapp till mig. Jättesnälla Jenny tog hand om Max (1000-tack!)

Fredag till lördag bodde vi hos Martin. Peter bjöd mig på en flott fiskrestaurang innan vi gick för att se Pan's Labyrint (som inte går upp i okulturella Norrköping grrrr...). Filmen var väldigt bra. Som en saga för vuxna, dock med diverse brutala och jobbiga inslag. Lite bilder ser du nedan. Se den om du får chansen!!


På lördagen bodde vi på hotell! Vi gick runt och shoppade på dagen och på kvällen gick vi på en mysig kvarterskrog innan det var dax för musikalen Avenue Q. Det var en dockteater för vuxna, med inslag av fördommar, sex, porr och alkohol... Låter det kul? Se ett klipp av den engelska (amerikanska tror jag...) versionen vettja:
På söndagen åt vi en enorm hotellfrukost (de hade öppet till 12.00!!) innan vi rullade ned till T-centralen och åkte hem.
TACK MIN ÄLSKLING FÖR EN TOPPEN HELG!!
Ha det allihopa!

söndag, februari 11, 2007

Tjejmiddag och hundbus (bildblogg)

Dagens blogg blir en bildblogg. Tänkte ladda upp bilderna på tavlan (som har kommit... jag sa ju att en internetshop går att lita på om den har snygg hemsida!) och den remakade lägenheten, men de bilderna måste tas om pga inkompetent fotograf. Här får ni njuta av några andra alster :-S .

Igår var det tjejmiddag (efter spinning 30min, PUMP 70min, långpromenad med Max samt intensiv städning i 2timmar (phu!) + KAFFE... mmm) Typ så här såg väl det ut:


Vi var fem stycken, jag ("tyvärr" ingen bild...) samt Anneli, Linda och Helene:

...och Maria (sen Max förståss) Det var en riktigt trevlig kväll, men en massa rödvin...


Idag tog jag, Jenny, Max och Leija en promenad i skogen kring Getåravinen. Vi började med att gå i ravinen. Eller, jag, Jenny och Leija gick, vad Max gör kan ju vara svårt att avgöra:


Efter ett tag började dock stigen bli minst sagt oframkomlig. Ni ser en bit av Max längst ned i högra hgörnet, där stigen sedan går rakt ut på denna isformation.
Då fick vi lov att kämpa oss uppför ravinbranten och in i skogen på andra sidan. Där fick våra små monster busa av sig:


Kort därefter var vi tyvärr tvungna att gå tillbaka till bilen då både Max och Jenny plurrade i en bäck... Den var jättedjup, minst lika djup som Jennys vänsterben iaf ;-) He, he...

fredag, februari 09, 2007

I natt jag drömde något som jag aldrig dröm förut...

Jag vet att det ofta är skittråkigt att höra folk berätta om sina drömmar, men jag tycker att denna dröm säger något om dagens människor (givetvis inte bara om mig, jag tänkter inte ta på mig detta själv!) eller möjligtvis bara bekräftar det gamla "skrönan" om att "blod" är tjockare än vatten...

I natt drömde jag att ett virus drabbade världen, det var mycket smittsamt, om du tog på nån smittad eller på ett ställe de tagit på så blev du smittad. Viruset var dödligt. Så det var lite jobbig stämning kan man säga... Vi var ute och reste i Europa och kom snart fram till den stuga som vi skulle bo i. Där hittade Max - som var en vit Saluki i drömmen (vadå, man måste inte vara logisk i drömmar?) en hundkompis som han lekte med:

En saluki, bilden är från www.seadis.se

Efter ett tag ser jag hur Max's kompis klättrar TILLBAKA över det stängsel som omgärdar stugan. Jag blir genast orolig för Max och kollar över stängslet (utanför går en väg och bilar kör förbi) där, på andra sidan stängslet ligger Max påkörd!!! (Innan vi går vidare måste jag påpeka vilken ilska jag kände mot den bilist som kört på Max utan att sedan stanna!! Men även fråga varför man i allvarliga drömmar lägger in komiska aspekter: Max låg t.ex. på rygg med alla fyra benen i luften i sann Pluto maner...)

Jag får panik och springer över vägen, mot Max (till min förvåninglåg där två andra påkörda hundar som jag, med ett stick av dåligt samvete, sprang förbi) Framme hos Max var han sitt vanliga prickiga jag igen. Han låg ned nu och hasade sig mot mitt knä när jag satte mig ned. Jag lyfte snabbt upp honom och sprang tillbaka in i stugan. Jag la ned Max och började hysteriskt försöka få tag på Peter, en veterinär samt en bil.

Sedan vaknade jag. Magen var som en tung klump och hjärtat bultade. När jag såg Max ligga bredvid mig lyckades jag slappna av lite. Så, här håller "the world as we know it" på att gå under, vilket inte påverkar mig nämnvärt, men att Max gör illa sig, gud förbjude!!!

Så, låt jorden rämna, haven koka och himlen brinna - men ge fan i Max.

Dagens händelse får bli posten. Med posten idag fick jag ett brev från "En gammal lärare". Denna person har läst om min insats mot anonyma sms och vill tacka mig för min insats! Eftersom denna jobbat som lärare visste h*n vilken effekt detta skulle kunna få, samt var mobbing gör mot en individ. Jag blev givetvis jätteglad över detta, men i brevet låg ett till kuvert som även det gjorde mig glad, förvånad och mycket överraskad: Ett presentkort på 500kr på Bokia samt 1000kr i kontanter!! Och inte kan jag tacka heller för det var ju anonymt!

fredag, februari 02, 2007

Jag börjar nog bli en ehhh... f-kändis(?)

Första februari var tydligen allra sista dagen som vi kunde skicka anonyma sms i Sverige. Telenor tog då bort tjänsten. Detta tyckte Corren var värt att uppmärksamma och skrev en ganska bra artikel:

http://www.corren.se/archive/2007/2/1/j23hriem1ooot4t.xml?category1=1096984640-4&

Snygg bild va? ;-)

Då ville även SVT ta upp det i ett inslag:

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=752706

Linslusen ska även vara med i KANALLOKAL nästa vecka... Rektorn på pol. mag programmet nämnde det även i ett mail till alla på programmet (!).

På ett sätt är det väl kul med uppmärksamhet (fast roligast var det ändå att jag faktiskt påverkade dessa nationella och internationella storföretag!) fast jag tycker det är hemskt jobbigt att bli fotad, för att inte tala om filmad... Är nog inget skådis material... he he...

Men förhoppningsvis tittar väl nån framtida arbetsgivare;

(- Kofi, are you watching this?)

Eller nån från kanal 5, Big brother är ju det egentliga målet, men det är väl allas mål?

*OBS, för er som inte fattade var det sista starkt sarkastiskt...*