tisdag, juli 29, 2008

SEMESTER!!!

(får ni ingen kontakt med oss efter den 18/8; ring fjällräddningen kring helgas (gärna även på norska sidan, för då vette fasiken var vi är...))

fredag, juli 25, 2008

Oops... I did it again...

Japp, då var det gjort igen, som så många gånger förr. Jag ser mig själv som ganska lättlärd, men vissa saker lär jag mig f-n aldrig. Kör huvudet i väggen igen och igen. Som att sluta äta godis i tid t.ex. det tror jag nog aldrig att jag kommer att lära mig... Nu ska jag rulla i säng.

lördag, juli 19, 2008

Jag; en ensamvarg??

Här i veckan var jag ute och sprang runt strömmen i Norrköping. Detta är ett ganska populärt stråk, så där är rätt mycket folk. Fy så jag störde mig på alla som gick hur som helst på gångbanan! Jag tycker att man ska gå och/eller springa på VÄNSTER sida, så som man gör om man går/springer på en väg. Men vissa tycker tydligtvis att högertrafik gäller även för pedestrianter. Efter jag spytt galla över detta oskick på ett löpforum och en jurist lagt sig i så visar det sig dock att det inte finns någon regel alls. Usch. Dessutom; varför är det bara jag som får lov at gå ur vägen?

Dagen efter var jag i Flens (vanligtvis folktomma) badhus för en simtur. Herre vad jag störde mig på alla som plaskade på mig, simmade för långsamt, i vägen - ja fel!

När jag förut gymmade kunde jag störa mig fantastiskt på alla som inte gjorde som instruktören sa, som utförde övningarna fel och som allmänt störde ordningen med onödiga stönanden eller oförsiktiga sving med hantlar osv.

Jag inser ödmjukt att problemet ligger medtadels hos mig, som stör mig och i all tysthet svär åt dessa "idioter" som inte har vett att hålla sig på sitt håll, hålla rätt fart eller göra rätt. Jag har därför kommit till insik om att jag nog bäst håller till ensammen (med Max då) i skog och mark, där älgar och annat oknytt har vett att flytta på sig för en lågt flygande kanonkula likt mig själv. ;-D

söndag, juli 13, 2008

Nya Narnia filmen (jag är ett stort Narnia-fan...)

Skönaste kommentaren i filmen; Grävling till Prins Caspian som svar på frågan "What are you?"

One would think you would recongise a badger when you see one.

:-D

tisdag, juli 08, 2008

"Galna" EU-bonden

I Norrköpings trakten finns en känd bonde som i folkmun går under namnet "Den galna EU-bonden." Inget illa menat, och galen kan, iaf i mina ögon, lika gärna bytas ut till "engagerad." Han är en notorisk EU-motståndare och har en stark vilja att föra ut sitt budskap. Han bor på vägen mellan Norrköping och Kolmården och där, längs E4, sätter han med jämna mellanrum upp meddelanden till allmänheten, väl synliga för alla som susar E4 fram.

Där påpekar han "tokigheter," driver med nya lagar/lagförslag eller i största allmänhet visar sina åsikter och vad han tycker (rätt ofta om EU). Ett urval av hans E4-budskap:

"Kan inte regeringen förtidspensionera alla telefonförsäljare?"
"Ger öppna landskap mer mat? Ja, om man bygger mataffärer på dem."
"Sveriges största exportör av restaurangmat; IKEA."

Efter valet om EU:s konstitution på Irland var budskapet kort:

"Tack Irland!"

Nu senast ett inlägg angående den omstridda FRA-lagen:

"Är FRA bra? Ja, den skapade massor av jobb i forna Sovjet"

Jag måste säga att oavsett vad man tycker om EU-bondens budskap så måste jag beundra honom för hans engagemang. Vilket jobb han lägger ned på dessa skyltar, och i annat som han gör runt kring i Norrköping. Jag tycker attt han är helskön. Ni vet att ni är på väg mot hans marker om ni hittar följande skylt: