tisdag, oktober 27, 2009

Hösten har gett mig en käftsmäll

Är det alltid så här!?!
Varje år menar jag? Mörkt, grått, blött, kallt, MÖRKT! Inte ens på dagen får man se solen för att den är inbäddad i ett lager grå, blöt, kletig dimma!

Jag känner mig helt klubbad, trots den "extra" timmen (vilket jävla skämt! En extra timme mörker, tack, tack) får jag kravla mig upp ur sängen och mot espressobryggaren. Det enda jag vill är att gå och lägga mig igen och den enda tanke jag kan tänka är "trött, trött, trött" (allvarligt alltså, det är det enda som hörs i mitt huvud. Inte särskilt produktivt).

Kan man få kaffe intravenöst? På dropp som börjar injiceras vid kl:06.00 och vid kl:07.00 är man pigg som en lärka? In your face dagsljuslampor och konstgjorda soluppgångar. Det var här ni hörde det först.

Solen, du är saknad.

Igelkottar och björnar: hur gör ni? Och vad vill ni ha för att lära mig?

KIVHH gick rätt bra, sprang på 1.42.48 . Dagens tips är att inte parkera på en lastzon.

Som ni märker, mörkret får mig att bli helt osammanhängande (jag som annars är så klarsynt) Godnatt!

tisdag, oktober 20, 2009

"Kanske inte världens hårdaste halvmaraton"

Jeho!! I helgen blir det ett halvmaraton!

"Kanske inte världens hårdaste halvmaraton", men ändå :-) Mer om loppet här!

Så håll en tumme på lördag. Finns det bättre sätt att slösa bort en en ledig dag på? Jag åker med minst en annan jogg.se:are (dvs från det eminenta forumet för löpnördar, jogg.se) och även det ska bli kul.

Loppet skänker alla vinster till "Min stora dag" som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Läs mer om "Min stora dag" och kanske skänk en slant här.

lördag, oktober 10, 2009

SUM blev ÖUM (typ)

Det blev inget SUM. Peter hade varit borta i en vecka, och för att hinna var jag tvungen att åka dit en dag innan, hitta nån att bo hos, sedan skumpa på ett tåg hem, betala dyra biljetter. Eller köra dig och säkert inte hitta i tid. Lägg där till att start och mål är på olika platser. Och kostnaderna (om än blygsamma) Det blev för mycket krångel. Det blir nog KUL istället!

Jag bestämde mig för att göra ett eget SUM, på Östgötaleden, ett ÖUM. Letade ut en sträcka och utan att ha en aning om huruvida jag skulle hitta eller om hur terrängen var så begav jag mig iväg. Jag hittade inte. Men jag är ändå glad att jag skippade SUM och tog detta. Terrängen var bitvis rätt svår och jag hade som sagt lite problem med att hitta. Efter lite snurrande hittade jag dock alltid rätt fick min belöning: Det var en fantastiskt vacker del av ÖL! Vid flera tillfällen log jag fånigt när milsvidda utsikter dök upp och visade vackra insjöar, djupa skogar som skiftade i alla färger, små söta hus och ett par rådjur. Så jäkla fint. Pga den vackra leden blev jag inte trött förrän vid 30km, och det var kanske för att då var enda gången som jag faktiskt visste var jag befann mig! Annars, ensam på små slingrande stigar i den djupa östgötaskogen, med bara Max som sällskap. Vid 34km var vi tillbaka vid bilen, så det blev inte riktigt nåt ÖUM, men jag var nöjd och lite frusen.

Synd att skogen är off limits ett tag framöver, älgjakten börjar på måndag :-(

måndag, oktober 05, 2009

SUM, SUM?

SUM eller inte SUM, det är frågan. För er oinvigda är det Sörmland Ultra Maraton, mer om loppet här. Fem mil i terräng (och fin terräng som det verkar!), hur svårt kan det vara? Jag är sugen, riktigt sugen. Härlig, ny (för mig alltså) terräng och hyffsat väder (vad det verkar) är bra förutsättningar. Dessutom skulle ett till ultralopp 2009 sitta fint.

Frågan är om "Jag är inte återhämtad från Lidingö" är en dålig ursäkt för att inte springa eller om det faktiskt är sant?