söndag, februari 28, 2010

Superwoman?

Marathon Mia brukar - med all rätt - rätt ofta virtuellt dra på sig "Superwoman dräkten". T.ex. så sprang hon 16 MIL (och då menar jag mil och inte km) i somras och ska i sommar springa 24mil (på en gång alltså). Ett hektiskt jobb, barn och happenings hinner hon med också.

Nåväl.
Jag tänkte faktiskt strippa Mia och sno hennes dräkt idag ;-) Denna vecka har jag nämligen slagits mot en vinterkräksjuka som krävt både min mors och min sambos mage (men ändock klarat mig) dessutom har jag sprungit 50km mellan Norrköping och Linköping i snömodd, ishalka och regn. Jag har därtill hunnit med en middagsbjudning, längenhetsletning och en massa jobb. Så för ikväll så snor jag dräkten!

P.s. undrar om den kommer med en cape till Max? Han sprang även han.

tisdag, februari 23, 2010

Tar tillbaka allt jag sagt om vår.

-26C. P U N K T. Behövs det sägas mer? -26C i Norrköping! Fantastiskt. Eller fasansfullt. Skratta eller gråta? Mer snö än i Dalarna (jo, jag vet, jag var där i helgen). Mitt inlägg om vårtecken kan ni glömma. Det var ett dåligt skämt. Eller elakt spratt snarare. Vintern 2010 kommer vi nog att minnas i många år. I alla fall Jan "SJ" Forsberg (ha, ha, det unnar jag min antifavorit SJ & co).

SJ? :-)
Där fick ni för allt ni gjorde mot mig under mitt pendlingsår 2008 (nej, jag har inte kommit över det).

Nåväl. Trots att jag tippade februari att bli en dålig månad så har jag knaprat ihop 112km löpning (och med veckans och helgens planer kommer jag upp i målet minst 165km/månad). Efter att ha sprungit i storm i dalarna (tappert av mig, taskigt mot Max?) lördag och söndag (-13C och -16C + starka isvindar med vassa snökorn i) så gav jag upp idag och köpte ett gymkort till ett gym med löpband. Så NU kommer våren det vill jag lova, jag har jinxat den! Fast, jag "värmde upp" 8km ute först (-10C, rätt vindstilla, månljus). För säkerhetsskull.

Trots permafrost och metervis med snö är det Yours Truly på söndag och jag ska springa till Linköping. DET vore ju så bra gjort i detta väder att jag borde få nått. Tur att jag redan köpt mig nåt :-D Nått rött :-D

onsdag, februari 17, 2010

Flytta?

I natt vid 23-tiden kom polisen till oss. "Det har skett ett brott i fastigheten, jag säger inte mer än så. Ni får läsa i tidningen imorgon. Vad gjorde ni mellan klockan 19-21?"

Detta hade hänt.

I morse hade vi en pool i köket. Det läcker från taket. Jippie.

Vi hade redan innan (mest på skoj) börjat kolla på lägenheter, kanske vi borde göra det på större allvar nu?

söndag, februari 14, 2010

Vår?

Hallelulia! Idag har jag sett det första vårtecknet! Efter att ha halkat, sprungit och pulsat Kimstad-Norrköping (och var jag nu var) 25km och kommer hem så är Max L O R T I G ! När hände det senast? Kan knappt minnas sist jag torkade av honom.

Max tycker 25km är för kort ;-)


Kanske kan man hävda detta som en tecken på bra saltat, men jag väljer att tolka det som ett vårtecken :-) Löpningen var för övrigt träning/rekning inför Yours Truly den 28 februari. Då tänkte jag och ett gäng andra springa Norrköping-Linköping. Om vi uppför oss får vi då ihop 50km! Faktum är att jag är regerande Sverigemästare i 25km klassen sen Yours Truly i januari :-D . Ni som sett resultatlistan förstår smilien.

Den som vill med NKPG-LKPG (50km) den 28 februari är mer än välkommen! Just let me know!

Annars så är jag enligt aftonbladet trendig i vår och det är ju inte så ofta det händer. Eller, jag menar att som den fashionista jag är hade jag givetvis förutspått detta :-D

onsdag, februari 10, 2010

URK.

Ni som känner mig vet att jag är en hopplös godisgris! Jag käkar hyffsat nyttigt i övrigt, men lösgodis... oj oj oj! En familjepåse tar inte mer än en kvart! Inte bra. Jag försöker då och då ta tag i mitt liv; detoxa, sockeravgifta mig själv mm. Brukar lyckas bra (när jag väl bestämt mig). Sedan firar jag detta med en marabou. Japp, hopplöst fall.

Nåväl. Jag har hittat ett så gott knäcke och tänkte att jag när jag blir sugen ska ta en skiva sånt istället och köra stenhårt på det. Käka ett helt paket om så ska till. Bra idé. Mindre bra i praktiken. Jag tog med mig ett paket knäckt t jobbet för att starta redan där. Vid lunch gick det åt H-vete. Det var MASKAR i mitt knäcke. Nyköpt förpackning. URK. Och vips var jag tillbaka hos gelatin och E-ämnen!

Maskar.

URK. Påminner mig om en gång när jag fortfarande bodde hemma och hörde ett konstigt ljud (från kakskåpet såklart) det lät som när man går på kall snö. Av outgrundlig anledning började jag undersöka källan till ljudet. Jag hittade inget. Till sist får jag för mig att kolla i ett mjölpaket. Bingo. Där KRYLLADE det av mjölbaggar. URK. I panik ringer jag till min farmor för att få hjälp i denna livshotande situation samt lite stöd. Jag kammar noll. Farfar svarar. Han har noll förståelse för min skräck och panik. "De är mer rädda för dig än du för dem" Inte vad man vill höra när man står och har panik i kakskåpet. Även om det må vara rätt.

Hur ofarliga de än är så är de vidriga. Kryp bör hålla sig från min mat. Eller, till kackerlackan som sov på min tandborste i Sydney vill jag säga att den kan hålla sig borta från allt mitt. URK.

P.s. Vad vill jag då ha sagt m detta inlägg? Jo, jag vill avsäga mig allt ansvar för framtida diabetes, bukspottkörtelcancer, karies mm. Jävla maskar!