måndag, mars 28, 2011

Håkan Juholt - Nytänk?

Ja, jag vet. Jag ska inte vara politisk i bloggen (dvs vill inte vara). Men Håkan Juholt. Jag ska inte döma, men vill ändå säga (och kom ihåg var ni såg det först... :-S ) att jag är skeptisk.

På frågan "Vad kommer att ändras mest från Mona Sahlins tid" svarade han "Ja, man kommer nu att se fler funktionärer med mustasch." Vad menar han med det? Säkert ett prov på hans berömda humor (kul?), men hur modernt känns det? Jag tolkar det snarare som att han enbart vill se män. Säkert inte så han menar, men rätt lätt att tolka det så. Känns jäkligt mossigt.

Håka Juholt (kort och gott och enligt mina fördomar); en vit medelålder man som i stort saknar kunskaper i engelska, kommer från en klassisk arbetarbakgrund och för en klassisk "á la Per Albin Hanson" (s)-politik och som har mustasch (kom igen! Alla onda politiker har mustasch: Stalin, Saddam, Hitler)... Jag ställer mig frågan (s) är det verkligen "Nytänk"??

Övertyga mig, fördomar är till för att krossas.

torsdag, mars 24, 2011

Lagning av ben 4.0

Så. Då är vi inne på fjärde versionen av operation Lagaben. Än så länge en otestad BETA version. Tiden får utvisa. Annars måste vi ju gå vidare till 5.0 och det känns som att denna helst bör undvikas. Även om jag inte ser någon annan utväg om nu 4.0 skulle innehålla för många buggar... (Förslag på 4.1 tas emot!)

"Lagaben" - versionshänvisning:

  • Lagaben 1.0: Stötvågsbehandling. Status: tämligen verkningslös.
  • Lagaben 2.0: Massage och knäckning av rygg + stötvågsbehandling. Status: verkningslös.
  • Lagaben 3.0-3.3: Otroped, röntgen (hel) och antiinflammatorisk. Status: Idiotstämplad ortoped, ont i magen av starka tabletter men något bättre i ben.
  • Lagaben 4.0: Antiinflammatoriskt, massage och LASER. Status: ännu okänd.
  • Lagaben 5.0: Amputation. Status: oprövad, men trolig smärtlindring i borttagna delar.

p.s. är rätt besviken att ingen tycks ha sett humorn i det förra inlägget. De är ju lika som bär (i mer än ett avseende...)

måndag, mars 21, 2011

Semester!

Alla vägar bär ju till Rom, så dit åkte vi! Var där och hälsade på den här killen:



Han till vänster alltså. Eller höger. Eller?? Vem är vem nu igen? Ni vet, han som bor i Vatikanstaten (som btw har 85% män i sin befolkning, vilket är förvånande lite!). Han var inte hemma (Senator Palpatine, nej förlåt Påven alltså!), men vi hade skoj ändå!

(...och hade jag varit katolik hade han exkommunicerat mig för detta. Men han har ju andra att leka med. Och ja. Jag är medveten om att bilden är gammal. Still funny!)

P.S. Ni som absolut måste påpeka att där även var en viss tävling som jag sett fram emot, tränat för och längtat efter gör bäst i att låta bli att påminna om detta. Om det inte var uppenbart så nej, jag sprang inte. Jag åt glass. Och drack rödvin. Och grät lite inombords. Nu, mot nya mål!

måndag, mars 14, 2011

Bilen - djävulens påhitt?

En bil är en klar förlustaffär, från början till start. Idag besiktning och vi är nu 4000kr fattigare. FYRA TUSEN. Och nej, man skulle kunna tro att vi för det priset fått den guldplätterad, men icke! INGEN skillnad syns, hörs, låter eller luktar. Och allvarligt, vem skulle inte hellre springa än att åka bil? Ingen skulle bli så lycklig av att få springa som jag!! :-(

MEN vi kan ändå bjuda på en rolig historia (och när jag säger vi både gällande betalning och historia så menar jag Peter).

Servicekille: Var det länge sedan som ni servade bilen? Hjulen satt jättehårt fast.
Peter: Vilka hjul? (Tänkte att det väl finns många (kugg)hjul i en bil)
Servicekille: Ja, du har fyra stycken.

Jag höll på att dö av skratt när Peter berättade det! Visst, det var en dum fråga då vi har dubbdäck (och alltså uppenbarligen bytt däck relativt nyligen), men ändå. Och servicekillen var helt humorbefriad. He he!!

fredag, mars 11, 2011

Är Danny terrorist?

Nu när jag ägnar mig åt viktigare saker än att kuta runt som en skållad råtta har jag äntligen mer tid att lägga ner på kvalitet så som Aftonbladet. Annars kanske jag missat deras subtila hint om att Danny (låtskurken?) Saucedo har troliga terrorist kopplingar.

Hur ska man annars tolka detta:


Danny är less på Stureplan och hans medhjälpare biodrog med pengar till självmordsbombaren i Stockholm. Eller? Har jag misstolkat? I så fall lätt hänt...

måndag, mars 07, 2011

Är inte löpning en bra töntig sport?

Inte är jag särskilt bra på det heller. Och kommer aldrig att bli. Nä, jag lägger av. Fan va skönt. Jag är så nöjd med det beslutet att jag nog gnager av mig ett ben.

Boule någon?