söndag, september 14, 2008

Vandring vid Helags!

Jag lovade för ett tag sedan att lägga upp bilder från vår vandring i Härjedalen i början av augusti, här kommer de!

Max och Peter redo att ge sig av från Ramundberget där vi redan bott i en natt. Det var lite sol och lite moln, men bara ca 12 grader varmt, på låglandet... Första dagen följde vi karta och kompass mot Skarsfjället.

Peter vid en jokk, vi ska precis äta vår första lunch; soppa och smörgås!

Max tyckte att det var kallt att stanna och fika, därför satt han gärna i knät. Det blåste lite.

Vår tältplats första natten, det var kring 3 grader på natten. Stackars Max frös mest. Faktiskt så mycket att han drog på sig en svansförlamning!! Annars var det bra, vi bodde vackert vid Skarsfjället, vi slog upp tältet kring 17-tiden, då hade vi gått sedan kl:09.30, ca 2mil.

Max var mycket förtjust i renhorn. Tur att han hittade dem, fjäll saknar ju hans älskade pinnar...

Snö! Max lycka var gjord, han rullade noggrant (tills han kom på rygg och inte kom runt pga ryggsäcken och låg som en skalbaggen på rygg och sprattlade! Det såg rätt festligt ut...)

Max, Peter och en jokk!

Tranbär! (Hoppas jag? Jag åt dem iaf...)

Söta Max och berget "Predikstolen" i bakgrunden.

Jag bad Peter le. Jag tror han försöker...

På g tredje dagen! De två första dagarna gick vi oledat, men här har vi som ni ser hittat ut till en led som vi sedan följde tillbaka till Ramundberget. Innan denna bild togs hade vi precis sett en järv!! Tyvärr hann vi inte ta kort på den. Järven är mycket sällsynt, den jagades hårt tidigare och det var t o m skottpengar på järvar fram till 1920-talet. Stackars järv.

Peter lagar lunch. I bakgrunden ser ni regnet komma...

Berget som vi av misstag gick ÖVER andra dagen, när vi skulle gått runt det (vi skulle gå ungefär där krysset är, men när man väl är där så kan det vara svårt att se och lista ut exakt var man är...)! Ser ni att snöfläcken ser ut som en person som springer med en fackla? Det syntes inte när man gick nära...

Söta Peter! Fjärde dagen, på väg mot målet. Denna natt sov vi i STF fjällstuga. Max hade ju problemmed svansen, så kom ett öväder med spöregn och åska! Skönt att vara inne då, även om det kostade 360pix per person att sova på ett ställe utan el, vatten eller lakan...

Nästan tillbaka vid Ramundberget. Bakom mig syns skidbackarna. Vi var ute i fyra dagar och gick totalt ca 6-7 mil. Min ryggsäck vägde drygt 16kg, Peters ca 18kg och Max rygga vägde ca 3kg. Vi hade det jättehärligt! Hoppas att vi kan komma iväg nästa år igen!

1 kommentar:

Mamma sa...

Vad härligt det ser ut, så fina bilder. Jag blir så sugen att vandra men det var tung packning kan man ha en åsna med sig kanske?