söndag, maj 15, 2011

Värme för själen!

Tre saker värmer min själ lite extra just nu:

  1. Ikea. Katolska och homofoba Italien tycker inte att ett homosexuellt par är en familj. Ikea lanserar då en kampanj med ett foto på två män och skriver att "På Ikea välkomnar vi alla sorters familjer." Troligtvis av ingen annan anledning än att få den sk köpstarka homogruppen på sin sida. DOCK skapar detta stor debatt och lyfter frågan. De bidrog alltså till att göra homosexuelitet om inte ok så iaf mer ok i konservativa Italien. Det gjorde dessutom att flera andra kedjor gjorde liknande kampanjer ("Vi välkomnar också alla sorters familjer"). Som en förespråkare för Homogay-rörelsen sa på radion: "Om inte våra politiker kan driva frågan så kanske företag kan". Ibland helgar målen anledningen :-)
  2. Svenska Freds. De snodde siten www.försvarsexportmyndigheten.se rakt framför näsan på just nybildade Försvarsexportmyndigheten! På siten lade de upp info om Sveriges arbete för att öka exporten av krigsmaterial för att få till en debatt och sprida info om att denna myndighet fått 80 miljoner till sitt förfogande. För att sprida krig. Usch. Go Svenska Freds!
  3. 21.10 på 5km. Att jag idag själv (fast med en bitvis bångstyrig hund i koppel) sprang 5km på 21.10, blott 4sek långsammare än PB. Visserligen är Borlänges sportfält platt som en pannkaka, men jag hade ingen draghjälp och anser mig vara otränad för tillfället! Hoppsan!

5 kommentarer:

Jonna sa...

Grym tid på 5 km! Och det är platt i Borlänge... jag har tävlat Vintervarvet 14 km i Kvarnsveden två ggr, platt och fin asfaltsbana :)

Gillar dina samhällsreflektioner också... pluggade du i Nrkpg? Det gjorde nämligen jag, haha.Så ja, vi "åker om" varandra mer än en gång verkar det som!

Sandra L sa...

Starkt sprunget!!
Härligt att du är tillbaka i löpskorna igen!

Johanna sa...

Riktigt bra tid på 5 km! Det är ju så jobbigt att pressa tider på träning :)

Karin sa...

Jonna; jo, jag pluggade både i NKPG och LKPG. Samhälls- och kulturanalys innan jag blev statsvetare. Fast jag blev fast här :-)

Anna Ek sa...

Tack själv för dina fina och värmande ord!

Lycka till med löpningen, grymt bra tid :-) Själv är jag inte riktigt där än, men siktar på det.