tisdag, februari 24, 2015

Vad händer 2015?

2015 har börjat (ja det var ett tag sedan) & vi är nu inne i getens år. Vad händer 2015? Tävlingsmässigt: nada. Jag har slutat tävla. Detta kommer jag säkert att ta tillbaka 1000gånger, men just nu känns det rätt.  Jag gillar inte att tävla (jo ibland). Jag blir nervös. Allt fokus blir på tävlandet och all planering därefter. Tråkigt. Och jag känner mig låst. Kanske är det för att jag haft sådana pass stora tävlingar på sista åren. Tävlingar som verkligen kräver förberedelser. Att springa vårruset otränad kan typ alla göra,  men att fixa BAMM (som vi tom vann!) eller Ultravasan otränad är tuffare. Och att nästan missa Ultravasan förra året var så energikrävande. Hur som, just nu vill jag hellre fokusera på att lalla runt i skogen,  springa så som jag känner för, & slippa tvinga i mig frukost (nervös så att jag mår illa) på en tävlingsdag.

Jag brukar inte ha nyårslöften, däremot gillar jag att sätta mål. 2015 har jag följande:

- Jobba mindre. Inte så att jag gått ned i arbetstid, men som min man brukar påpeka när jag skanderar om sex timmars arbetsdag: "Du kan ju börja med att testa att gå ned till åtta timmars arbetsdag och se skillnaden". Han har rätt. Jag har lätt för att jobba över är ambitiös och gillar när det händer mycket. Men det innebär också att jag kan bli som en hamster med övertid och flex. Årets mål är minus på flexen minst en gång. Hitintills har jag varit jättedålig på detta men hoppas att sommaren kan rädda mig (Fast nej, innan också, kämpa!).

- Baka mer. Detta är en sak som jag brukar ta som exempel på vad jag skulle syssla med när jag jobbar mindre: baka eget bröd. Så nu är det upp till bevis! Dessutom ska jag testa egen surdeg mins en gång.

- Umgås mer. Ännu en svaghet. Har ofta så mycket att hinna med att jag blir dålig på att prioritera detta. Ändring ska ske. Vill du ses? Säg till!

- Laga mer mat. Eftersom det redan är februari kan jag stolt skandera att detta är redan uppfyllt (om än ett ständigt återkommande arbete). Slippa köpa dålig lunch och istället fixa egen. Win!

- Fixa klart i stugan. Spackla, tapetsera, måla, hur svårt kan det vara? Innan andra veckan i juli ska det vara klart :-)

Jag tror det får räcka. Har du några mål eller löften 2015?

Inga kommentarer: