söndag, juni 01, 2008

Bensinpriset...

Just nu stiger bensinpriserna i Sverige. Dyrt för alla som har bil. MEN vad som "sänk priset på bensin"-ivrarna tycks missa (hur de nu kan göra det...) är ju att det finns en ANLEDNING till dessa priser.

I veckan fick jag två mail om att gå med i något urfånigt kedjemail som på nåt mystiskt sätt skulle sänka bensinpriset. Idén var att bojkotta de två största bolagen Preem och Statoil (OKQ8 och Shell slog väl sina kloka skallar ihop och startade mailet kan tänkas... och skrattar hela vägen till banken!) och på så sätt skulle de tvingas sänka bensinpriset. Shit ett sånt skitsnack. I Sverige har vi höga bensinpriser för att vi har hög SKATT på bensin, jag har svårt att se sambandet hur att två bensinbolag inte får sälja nån bensin skulle sänka skatten...

Skatten på miljöfarliga drivmedel är hög i Sverige för att ge incitament att välja bort bilen. Oljan är miljöfarlig, höjer värmen på vår planet, startar krig och är dessutom snart slut. Så; gå, cykla eller bit i det sura bensinäpplet och sluta klaga. Om man lortar ned så får man betala för det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Polluter-pays-principle, m.a.o beskatta det smutsiga (bensinen)inte det rena (biogas). Kör på biogas gott folk, eller åk mindre bil. Fick oxå kedjemailet, tänker nästa starta ett nytt, "Höj priset på bensinen!"
// Nellibanelli