tisdag, juli 08, 2008

"Galna" EU-bonden

I Norrköpings trakten finns en känd bonde som i folkmun går under namnet "Den galna EU-bonden." Inget illa menat, och galen kan, iaf i mina ögon, lika gärna bytas ut till "engagerad." Han är en notorisk EU-motståndare och har en stark vilja att föra ut sitt budskap. Han bor på vägen mellan Norrköping och Kolmården och där, längs E4, sätter han med jämna mellanrum upp meddelanden till allmänheten, väl synliga för alla som susar E4 fram.

Där påpekar han "tokigheter," driver med nya lagar/lagförslag eller i största allmänhet visar sina åsikter och vad han tycker (rätt ofta om EU). Ett urval av hans E4-budskap:

"Kan inte regeringen förtidspensionera alla telefonförsäljare?"
"Ger öppna landskap mer mat? Ja, om man bygger mataffärer på dem."
"Sveriges största exportör av restaurangmat; IKEA."

Efter valet om EU:s konstitution på Irland var budskapet kort:

"Tack Irland!"

Nu senast ett inlägg angående den omstridda FRA-lagen:

"Är FRA bra? Ja, den skapade massor av jobb i forna Sovjet"

Jag måste säga att oavsett vad man tycker om EU-bondens budskap så måste jag beundra honom för hans engagemang. Vilket jobb han lägger ned på dessa skyltar, och i annat som han gör runt kring i Norrköping. Jag tycker attt han är helskön. Ni vet att ni är på väg mot hans marker om ni hittar följande skylt:2 kommentarer:

joacim sa...

Sådana personer tycker jag oxå skall glorifieras och inte kallas galna... Han är inte en go with the flow... Hoppas på fler "tokiga" upptåg kommenterade i bloggen...

joacim sa...

Hej hej!
Du har fått en sådan där utmärkelse från mig. Eftersom jag gillar din blogg primo livo!