torsdag, januari 01, 2009

Ett gott nytt år?

Ja, det vet vi ju inte förrän ungefär den här tiden nästa år ;-) Fast dagen började bra med sovmorgon och strålande sol!

År 2007 började jag med en ny tradition: att lista mål för det kommande året. Jag gillar mål bättre än löften, vissa saker är svåra att lova, men man kan absolut ha det som mål. Målen för 2008 var följande:
  1. Lära mig mer om Samer.
  2. Ta ett LP1 med Max.
  3. Vara mer miljövänlig i min vardag.
  4. Äta mer middagar ihop med Peter, vi äter alltför sällan ihop!
  5. Vara mer kreativ, t.ex. läsa och skriva mer.
Hur gick det då? Sådär. Ska jag betygsätta mig får jag en 2 1/2:a av fem. Jag har lärt mig lite (med betoning på lite, vet dock vad en sameby är. Typ.) mer om Samerna, men vill och ska lära mig mer. Max har ännu inget LP1, men vi tog ett förstapris i den enda tävling som vi ställde upp i (skärpning...) Tänker inte ens sätta upp det som löfte i år, men det ska bli av ändå! Jag har försökt att handla mer säsongsberoende och jag tar oftast med mig kassar till affären samt tackar nej till ytterligare kassar, så gällande nummer tre har jag väl lyckats någotsånär, men där kan ju alltid göras mer... Jag och Peter äter oftare middag ihop! Fortfarande relativt sällan, men mysigt! Godkänd på den. Jag läser rätt mycket nu för tiden, så hälften rätt på nummer fem då... Känner mig dock inte nöjd med måluppfyllnaden för 2008... Nu, mot nya mål!

MÅL FÖR 2009:
  • Få ett jobb (ett bra, utvecklande och utmanande jobb med bra arbetskamrater och bra kommunikationer samt hög lön, det kan väl inte vara så svårt?)
  • Springa ett Ultralopp (=alla lopp som är längre än maraton) Är anmäld till ett redan i vår... HJÄLP! Jag vill även förbättra min tid på milen som idag är 45:38 som bäst.
  • Utmana mig själv i allt jag gör och se positivt på förändringar; ingen gillar en gnällspik.
  • Sen har jag även ett LÖFTE (dvs något som jag MÅSTE hålla): Jag ska ha en vit månad, starting today!! Då menar jag inte sprit utan min drog; socker, givetvis. Jag ska inte äta godis innan första februari 2009. Basta. (Jag är i skriande behov av en detox!)
Thats it. Så får vi väl se hur det går...
Som avslutning får ni några dagar ur den allra första dagen på år 2009!


Max och en av sina eviga pinnar...

Ett gäng hungriga änder i en kall Motala ström.

Is i Motala ström.

Vackra Max i en snygg pose.

Gott nytt 2009, this is the year it all will happen!(??)

3 kommentarer:

joacim sa...

Lycka till i detox-zoonen... Med Maximalt fina Max i pose-profil så har du tillräckligt fint kolla på än att tröstäta...

Åsa! sa...

Hej Karin! Och tack för besöket på min blogg! Önskar dig lycka till med dina mål för 2009!

Annika sa...

Låter som bra mål. Håller tummarna för jobbet. Och jäklar vad du springer långt, och fort... ojoj :) Lycka till med godisuppehållet! God fortsättning!