måndag, mars 16, 2009

37,5 km terräng; ett misslyckande?

I lördags skulle jag ut på ett sista (dvs innan 9 maj) längre lång pass. Jag har hört att det tar ca åtta veckor att återhämta sig från ett maraton, detta är säkert individuellt, men stämmer säkert rätt bra på mig. Därför tänkte jag lägga mitt sista långa långpass (dvs över 2,5mil) i lördags. Jag hade tänkt springa typ ett maraton. Fräckt bräkte jag på till min syster att det inte skulle vara några problem, vi har ju barmark här i "södern" (i stan, skulle det visa sig).

Jag hade dock inte planerat att springa i 1dm blötsnö som det visade sig vara i skogen... Ingen (förutom nåt rådjur här och var) hade heller gått där jag skulle springa, så det var oupptrampat. Och plusgrader, så snön smälte och gled under mina fötter. Därför orkade jag inte mer än 37,5km. Då var jag helt färdig, supertörstig (vattnet jag haft med mig var ej tillräckligt - jag har aldrig varit så törstig i hela mitt liv! Jag fick faktiskt lov att dricka gult vatten från en bäck...) och benen VÄRKTE!

Nu känns det lite som ett misslyckande. Det hade varit skönt att ha klarat över fyra mil, då hade det sedan känts lugnt att kämpa på i mindre än en mil till den 9 maj. Samtidigt känns det nu som försent att klämma in ett till långt långpass innan loppet. TILLÄGGAS bör dock att jag drog med Peter och Max till samma skog dagen efter och gick en promenad och upptäckte att det ju var helt omöjligt att ta sig fram i snön, man gled ju bara runt! Då kändes bedriften lite bättre... Men ändå.... mission not acomplished.

5 kommentarer:

Isabelle sa...

Va? Ger du dig i kast med tanken om att springa 4 mil i skogen? Asså, jag är fortfarande halvt död och har SÅÅ mycket träningsvärk efter att ha gått max 2 mil eller nått.. Snacka om att jag troligtvis har urusel kondis :-D Och jag låter dig, med glädje, genomgå de kraftproven medans jag kan titta på.. eller nått :-D Aldrig att jag gör om gårdagens eskapader frivilligt igen :-D Tack för tipset om kartan! Ska införskaffa en sådan när min ilska på "slingorna" inte är så stark :-D Du är verkligen otrolig som orkar springa så långt och så mycket.. och behålla glädjen :-D
Ha en skön vecka!

Baronen sa...

Haha! Hade du sprungit 3,75 km så hade det kanske varit skäl att se det som ett misslyckande.
Det var ungefär så långt jag tog mig innan jag skrek lite och sparkade på snön i frustration över dess existens i lördags. Sen bet jag ihop och gled den dryga kilometern jag hade kvar på vad jag föresatt mig...

Det här är ju snarare mycket imponerande! :)

camilla sa...

Jag tycker inte du ska se det som ett misslyckande, snarare tvärtom! Du hade tänkt springa ett maraton under barmarksförutsättningar. Nu var förutsättningarna betydligt sämre (mycket mycket sämre!!) än barmark och då är det väl en ännu större bedrift att vara så nära att ha klarat maratondistans! Du ska inte vara så hård mot dig själv ;)

Sofie sa...

Hej, hittade in hit från jogg. Är imponerad av ditt långa lördags-pass i skogen. Det kommer säkert att gå jättebra den 9 maj, du verkar stark.
Lycka till med den fortsatta uppladdningen :)

Tessan sa...

Och du tycker att jag tränar mkt???
:)