söndag, december 14, 2014

Vardagslyx

Det finns många små saker som jag helt enkelt bara älskar! Min mormor brukar säga att den som kan vara glad åt lite har mycket att vara glad åt, så att ha till synes små saker som lyx i vardagen är ju ett bra recept på ett gladare liv. Dessutom är det ju så att vi i den här delen av världen, vi som aldrig behöver bekymra oss om tak över huvudet eller mat för dagen ofta glömmer att det finns så mycket att vara tacksam för. Sådant som vi tar för givet.

Igår storstädade jag och P. Vi gnodde och fejade och plockade. Det känns lite som ett guilty pleasure; men jag känner mig nästan fånigt lycklig över att sedan kunna gå runt i ett lätt såpaluktande hem, utan smulor, dammråttor eller lortiga strumpor. Lätt vardagslyx för mig!!

En annan vardagslyx är rena lakan. Ni som inte delar säng med en ständigt halvlortig hund kan nog inte riktig ana hur skönt det är att slippa få en peeling varje natt utan bara få glida ned mellan tvättmedelsdoftande mjuka lakan helt utan grus...

En tredje vardagslyx är långfrukost. Jag och Peter tillsammans med latte gjorda i min från Italien egenimporterade kaffemaskin, surdegsbröd med nötter, gott pålägg, radio (P1 föredrar tant...) och att sitta ungefär till lunch :-)

Vardagslyx är också långpass i skogen, tända ljus, umgås med vänner och en stor kartong skumtomtar. 

Jag är i sanning en galet lycklig människa som fick in alla sakerna ovan denna helg! Och nu är det blott en vecka kvar till "jullov" - det är dock ren LYX :-)

1 kommentar:

Mamma sa...

Håller med om allt utom skumtomtarna :-)