fredag, december 29, 2006

Jajjamensan!

Nu har vi varit till veterinären igen!

Max, den lilla klanten, blev som vanligt jätteglad över att komma hem till mamma. Han sprang runt så att mattorna hamnade längs väggarna. Sedan halkar han - som man bäddar får man ligga... - likt Bambi på de hala trägolven. På nåt vis (och ganska roligt såg det ut...) lyckades han bryta en klo. Hönsmamman Karin ringer till Strömsholm (för råd, hade inga tankar på att åka dit). En något irriterad jourarbetare säger att det är bäst att få en tid och åka in imorgon (läs idag) men att han nog överlever trots att han hoppade på tre ben.

Max vägrade sätta ned benet - det såg ut som om det var av på kanske 5-6 ställen. Då vi sen skulle gå ut och kissa kunde han dock både dra i kopplet och springa - på 4 ben...

Idag var han bättre, men eftersom vi är inne i en självriskperiod, och närmsta veterinär under kommande 3dagar är just strömsholm så åkte vi in iaf. Max fick lugnande och sov som en död medan veterinären i Falun plockade bort klon. Nu är Max mycket trött, men annars verkar ham må rätt bra - förutom självömkan då!

Inga kommentarer: