lördag, maj 17, 2008

Gepard som husdjur?

Nu är en vecka på Korsika snart till ända! Det har tyvärr varit en hel del regn, men när solen tittade fram så har vi ändå hunnit med att bränna oss både här och där... Det har varit en aktiv semester, vi har cyklat (och fick punktering mitt på ett berg och fick lov att ringa efter hjälp från hotellpersonalen... pinsamt), vandrat, sprungit samt hyrt bil och susat runt på serpentinvägarna. Korsika är fantastiskt vackert, det har tidigare varit en del av de franska alperna, och det märktes verkligen när vi kom upp på 1500m höjd och landskapet var snarast fjällikt. Jättevackert! Nere på lägre höjder kantas vägarna av olika blommor och havet kantas av röda branta klippor, så det är rätt storslaget.

På hotellet bor det dock mest pensionärer, och här har ordnats aktiviteter så som stadsrundvandring och pubquiz (som vi nog var nära att vinna! He he). Hela Ile Rousse där vi bor är rätt laid back, så det är ju inte Ibiza direkt... Men det var ju inte det vi ville ha heller. Jag har haft en toppen semester med många skratt, upplevelser, god mat och läskande viner!

(Rubriken till denna blogg kommer från pubquizen då det skedde ett missförstånd över vad "däggdjur" heter på norska. Någon föreslog "Keledur" vilket dock betyder husdjur/keldjur. Så att svaret på frågan om det snabbaste (hus)djuret blev Gepard upprörde norrmännen men roade oss.

"Keledur?? Gepard som keledur, det går ju icke!

Fast Sandra har också klämt till med några roliga citat, bland annat (när vi låg och solade på stranden) "Å, här är ju fan sand överallt!")

Inga kommentarer: