tisdag, juni 11, 2013

Moraliskt dilemma

Idag på lunchen hade jag lite bråttom, jag hade en hyrbil med jobbet som skulle tillbaka, jag sprang snabbt in på ett ställe, plockade ihop en sallad och skulle betala; men då var det ingen där! Jag kikade mig stressat omkring, gick in i angränsande rum för att se om någon var där, men nej. Fem minuter gick och det kom fortfarande ingen! Jag hann verkligen inte vänta längre. Vad gör jag? Och vad borde man ha gjort?

1) Jag lämnade salladen och gick. Salladen var troligtvis tvungen att kastas då troligtvis inte någon vill köpa en "färdigplockad" sallad. Jag fick ingen mat.

2) Jag tog salladen och gick. Salladen hade annars troligtvis kastats och resultatet (inga pengar) blev ju ändå detsamma för stället. Och jag fick mat.

3) Jag väntade, lämnade in bilen försent, fick böter men fick (betala) mat.


5 kommentarer:

Ousa sa...

Å nej, du fick böter :/(Fått för mig att du är en sådan där helgo tjej som är ärlig)

Helena Engstrand sa...

Hm. I detta fall hade jag nog hojtat lite, sedan tagit salladen och gått. Är de inte på plats så... Och salladen var ju ändå redan ihopplockad.

Johanna sa...

Jag skulle ha gjort alternativ 1 eller 3, och jag tror du gjort det samma. Jag skulle önska att jag skulle våga göra alternativ nr.2, för det är ju mest logiskt och är ingen på plats får de ju skylla sig själva, men...

Karin sa...

Ni är alla nära sanningen. Jag lämnade sallade och gick. Jag hade inte accepterat nr 3, tycker egentligen 2, men fegade ur med 1 och en önskan att skälla på någon :-)

Jonna Fartfylld sa...

intressant dilemma :) nu ser jag fram emot BRÖLLOPS-INLÄGGET! För det bara måste väl komma ett sådant? jaaaa!