tisdag, december 03, 2013

2013 eller 1913?

På en konferens idag fick vi en övning att tänka på när vi senast ansåg att något var "värt varenda krona" (för att sedan påbörja en diskussion kring betalningsvilja och värde). En person nämner en resa som både innebar upplevelser och affärskontakter, en kvinna nämner då hon dagen innan kom hem till ett nystädat hem då hon köpt hemstädning - och här någonstans väcktes tydligen något hos en ur publiken. Ivrigt räcker en gubbe 60+ upp handen och berättar:

- Det var i förra veckan när jag köpte en ny dammsugare. Min fru har brutit båda handlederna och därför behövde jag en ny dammsugare så att jag kan hjälpa henne att dammsuga då det gör så ont för henne att göra det.

W.T.F?! Jag hoppade till och undrade givetvis om jag hört rätt. Han ansåg alltså att då han - 60+ - började dammsuga hemma hos sig själv så är det att "hjälpa till"?? Och att han gör detta enbart för att hans fru brutit BÅDA sina handleder? OCH att detta då kräver en ny dammsugare (för att den hon använt är så dålig?)? Och tydligen kände han sig tvingad att säga detta just när en kvinna berättat att hon köpt hemstädning? Jag suckade och muttrade "jamen va fan" för mig själv när chock nummer två kom. Deltagarna på konferensen applåderade honom. Applåderade!! S.K.J.U.T.M.I.G. På riktigt alltså.

Och Sverige som ju är så jäkla jämställt att de flesta av oss blir trötta av att bara höra ordet. MEN kvinnor tjänar dock (år 2013) i snitt 14,3% mindre än män (allt annat lika förutom kön). Detta innebär att efter kl 15:51 varje dag så arbetar jag gratis. Eller att jag (och alla kvinnor i Sverige) skulle kunna sluta jobba någon gång i november. Om vi inte vill jobba gratis resten av året alltså. Så det är ju verkligen fantastiskt att herr X fru nu dessutom slipper lägga större delen av sin fritid på att jobba gratis. Bussigt. Verkligen. Välkommen till 2013. Vilket århundrade som helst nu.

2 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Men....vad...varför...hur...va???
Hur kan alla andra APPLÅDERA??!!!! :-o

Jonna Fartfylld sa...

ja det är ju som ett skämt... herrejösses. du skulle ha buat ;)