fredag, oktober 03, 2014

Nytt styre!

Så då har Sverige en ny regering och en ny regeringsförklaring! Mycket att leva upp till. Jag ska dock inte gräva ned mig i det. Jag vill istället lyfta den nya kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke. En fantastiskt kunnig, engagerad och driven person och ett genidrag till minister!

Dock sjunker mitt hjärta som en sten när man läser hur DN väljer att omskriva Alice:

"Den största överraskningen i den nya regeringen. Generaldirektör för Ungdomsstyrelsen som började sin karriär som programledare i SVT:s barnprogram. Ungdomsstyrelsen arbetar bland annat för kunskap om ungas levnadsvillkor."

(1. Ungdomsstyrelsen finns inte längre, 2) barnprogram?!? Allvarligt, är detta hennes största merit enligt DN??)

Detsamma  väljer SVT att göra, och de har dessutom en rätt stor del av artikeln som beskriver Alice nästan obefintliga skådiskarriär samt att berätta att hennes man är skådis!

Jag tycker att det är förminskande att beskriva en person som haft så många höga chefsbefattningar inom både civilsamhälle och näringsliv samt flera hedersvärda förtroendeposter inom desamma på det här sättet.

Som tips till media är detta en mer rättvis beskrivning av Alice:

Vad sägs om "Alice Bah Kuhnke är för närvarande generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Hon var en av grundarna till tankesmedjan sektor tre och har innehaft flera chefsbefattningar både inom civilsamhället samt i näringslivet, tex har hon varit generalsekreterare för Rättvisemärkt samt miljö- och CRSchef inom storkoncernen ÅF. Alice har även arbetet inom kultursfären som programledare."

Inga kommentarer: