onsdag, april 22, 2015

200 grader (?)

Ibland får jag för mig att det vore bra att ibland ha sulor när jag springer. Och när jag nu har känt ett stort behov av fotmassage (en punkt under foten som känns som att den behöver tryckas på) så tänkte jag att fötterna behövde lite extra TLC och grävde fram det par sulor som jag köpt å gömt i garderoben. Det var sådana formbara som man lägger in i ugnen en stund för att de sedan ska forma sig efter just ens egna fötter. Sagt och gjort. Jag läste instruktionerna både en och två gånger innan jag la in sulorna på 200 grader där de skulle vara i max tre minuter.

Jag hann dock knappt stänga ugnen innan de i princip tappade all form och rullade ihop sig! Jag som gjort detta med bra resultat en gång förut blev förvånad - vad hände nu liksom!? Snabbt som attan tar jag ut de redan skållheta sulorna där sulans tre lager redan börjat släppa från varandra. De är supersladdriga och såklart jättesvåra att pilla ned i skorna. Hälen har helt tappat sin form och sulorna blir knöliga när de sakta svalnar. Jag är förvånad - såhär skulle det ju inte bli! Detta hade gått kalasbra sist! Jag sticker ut å springer i dem i alla fall. Det känns sådär. Ute i skogen fundrar jag på vad som kan ha gått fel. Jag gjorde ju precis som instruktionerna. 

Så småningom formar sig en misstanke som bekräftas när jag kommer hem och läser instruktionerna igen. Låt mig säga såhär: Fahrenheit och Celsius är inte samma sak.

(Till mitt försvar, vem f-n använder Fahrenheit?!?)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hear! Jag skulle göra tacochips en gång. Låt oss säga så här; jag borde börjat misstänks att nåt inte stämde när det stod 360 grader i receptet.

Åsa sa...

:O Ungefär som när jag fick vedpannan att koka i förra stugan... Ordet lagom fanns inte :S