fredag, juli 20, 2007

Borgafjäll - del 2!

Dag 2 började med strålande sol! Härligt!!! Vi åt en äcklig frukost bestående av barngröt ("För då behöver vi inte ta med någon sylt") och begav oss iväg över fjällen i solskenet...

Slipskistugan(orna), där vi spenderade vår första natt på fjället.

Utsikten från dass ;-D

Peter vid Slipsikkensjöns strand. Kristallklart men isandekallt vatten. Gott oxå! ;-)

Första bron för dagen, kolla in Max stil, ha ha... han gillade inte broarna!

Världens snyggast killar! Min favoritbild!

Max gjorde sitt bästa för att bli av med sin ryggsäck i varje snödriva...

En av många jåkkar, vissa var så fulla av vatten efter den snörika vintern att jag fick vada och Max höll på att flyta bort! Peter långben lyckades traska över alla med sina akrobatiska språng!

Max spanar ut på fjället längs vår led...

Jag då vi närmar oss trädgränsen, härlig utsikt!

Trädgränsen!!! Vårt första vindpinade träd.


Max blickar ut från den stuga som vi hyrde då vi väl kom fram till målet för dagen: Raukasjö. Vädret var underbart och vi hade tänkt att tälta. Men eftersom det var så bra väder var bromsen på jakt. De höll helt enkelt på att äta upp Max. Vi tycket så synd om honom där han stod och högg i luften :-( Vi hade därför hållit en så hög fart hela dagen, med paus bara för lunch, att vi var framme i Raukasjö redan runt 15-tiden. Bromsarna höll fortfarande på att suga livet ur Max så då beslutade vi oss för att hyra en stuga så att vi kunde få vara inne. Väldigt lyxigt... Och otroligt att det finns de som bor (och hyr ut stugor) 13km från närmst väg!!! Dagens etapp blev runt 12km; oländig terräng, men otroligt vackert!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom på att jag glömt att titta efter fler bilder men nu har jag tittat och det ser så underbart ut där ni har gått, och duktiga Max med sin väska :)