söndag, mars 02, 2008

"No animals were hurt in the making of this production"

I amerikanska filmer brukar det ofta stå i eftertexterna att inga djur kom till skada under inspelningen av filmen (under förutsättning att filmen innehöll djurscener, vill säga). Detta för att det inte är tillåtet att skada djur för att skapa en film, något som jag ser som mycket sunt.

Men, undrar var gränsen går för vad som räknas som djur?? I "Fear Factor" - det där programmet på TV6 där deltagarna antingen ska utföra läskiga stunts eller äta vidriga saker - så äter de ofta levande djur. Nu pratar vi inte om kossor eller kaniner utan snarare om våra sexbenta vänner kackerlackor, ibland även maskar, tusenfotingar eller larver. Att äta något levande går i alla fall under min definering av "skada" men kanske räknas inte kackerlackor som djur? (Är nästan böjd att hålla med, de är ju förutom jätteläskiga för f-n odödliga.) Jag har hur som helst inget emot att lättklädda Fear Factor deltagare äter upp dessa vidriga varelser, men på ett rent principiellt plan så känns det lite fel.

Dagens citat kommer från Rysslands (soon to be former) president, Vladimir Putin, som på frågan om vad han ångrade av sin åtta år långa mandatperiod svarade:

"Ingenting"


1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan hej!
Håller med du. Både om texterna och kackissarna. Putin vete 17 vad jag tycker, men det svaret verkar lite naivt...