tisdag, augusti 02, 2011

hon som pratar med hästar

Vår hund Max är en stor fegis. Men är det nåt han inte gillar så är det hästar. Hans uppfödare gråter blod och undrar hur vi lyckades få en hästhund, uppfödd på en hästgård, till detta. Men det är en annan historia. När nu en häst kom travande förbi vår stuga så insåg jag snabbt att Max skulle bli rädd; och anfall är ju bästa försvar. Max börjar trava mot hästen. "Stanna Max" säger jag bestämt. Max börjar då istället att galoppera mot faran (olydiga jycke!). För att undvika en häst-hund krock så måste jag ta till något annat. Det enda jag kan komma på är att ropa högre. "Stanna" vrålar jag således.

Det får effekt. Både Max och hästen tvärstannar! :-)

Så, jag är alltså ute i torpet, med begränsad uppkoppling, men istället mycket sol, bad, kantareller och björnbär! Jag har dock även hunnit med att springa Baltzarloppet i ett fantastiskt vackert Motala. Kul lopp, skön bana, bra arrangemang och jag kom trea (tvåa i min klass). Slog även PB (1.35.27). Är dock inte helt nöjd, fick håll/kramp i diafragman sista 3km och fick lov att slå av på farten istället för att öka. Annars disponerade jag loppet hyffsat bra, första milen på 44.20, 20sek över PB på milen...

Ha det skönt i solen, det ska jag! (synd att huggormarna hade samma idé...)

4 kommentarer:

LL sa...

Det var ju en vansinnigt bra tid! Grattis!

Jonna sa...

Ja det är så himla bra, supersupersuperbra! Grattis än en gång till din prestation och tid! Fick du pris?

Härligt med torparliv!

Daniel sa...

Snyggt sprungit!!! Hatten av och grattis till den fin fina tiden!!

mialena sa...

Stollehund! :)

Jag där och hejade på dig i starten fast jag såg dig inte... Eller, jag var där för att svägerskan sprang men jag gissade att du skulle vara med så jag hejade ju förstås på dig också! Grattis till PB!