söndag, augusti 21, 2011

Kraftloppet 72km

Så. Då var det gjort! Kraftloppet 2011, over and done with (and got the t-shirt). Sex personer var anmälda till damklassen, men blott 50% kom till start. "Sweet!" sa vi innan start: garanterat pallplats! Superduktiga och meriterade Maria Lundgren drog iväg direkt från start och kom i mål på 6.11. Det skulle ha gett henne en tredjeplats i herrklassen!

Själv kom jag tvåa på 7.09 och fick för det både prispeng och vackra blommor!


Jennie slog distansrekord och kom in som sprudlande glad trea. Där avundas jag Jennie, jag är ofta rätt sur när jag kommer i mål (för att jag är trött och missnöjd).

Loppet då. Det gick ganska lätt fram till 20km, men jag kände att mitt tempo (5.30-5.50) var ett max, att jag kan springa samma sträcka i 4.30-tempo kändes som ett skämt. Efter två mil så kändes benen långt ifrån slut, men trötta. Anade oråd. Vid 30km kändes 42km till som... ja långt. Riktigt långt. När det var 30km kvar så började jag tänka på att detta ju är ett helt Lidingölopp (en tanke jag annars förbjuder, LL är ju jättejobbigt). Under sista (karaktärsdanande, jätteplatta banvallen) milen kände jag för att gråta lite. Men, jag kom i mål, och jag hann njuta av den vackra banan (massor av kantareller!) och fick kraft av glada hejjarop. Och jag kom i mål hyffast glad, snackade med andra duktiga och roliga löpare och njöt lite i solen. Efter målgång och dagen efter så känns kroppen rätt så fräsch! Jag har t.ex.både plockat björnbär på en snårig sluttning och plockat kantareller i skogen.

...Höll på att glömma! Skovalet! 10min innan start satten jag på mig en sko av varje, slog (återigen) fast att Free är väldens skönaste sko. Den känns inte som en sko utan som ett andra skin, som en strumpa, medan Kinvaran bara är en skön sko. Så det blev (mot er inrådan) Nike free som bar mig 72km. Det visade sig vara ett kanonval! Inte en blåsa eller skrumpet skinn eller skav! Vid långlopp så är ju detta tyvärr rätt vanligt oavsett sko. Skon kändes lika skön, lätt och kraftfull km 1 som km 72. Sååå nice! Om jag ska säga nåt negativt så är jag lite öm på ovansidan av foten. Free "kramar" foten och vid långlopp så sväller dito. Men det kan jag leva med :-) Vill Nike skänka mig en free (gärna egen design) efter denna översvällande reklam så är det ok!12 kommentarer:

Mamma sa...

Jättebra gjort du är en supertjej
Jag är så stolt över dig.
Kramisar i massor

Johanna sa...

Bra jobbat! Fin tid och bra att Free:na levererade :)

Mats Söder sa...

Bra jobbat, Karin! "massor av kantareller" - att du la märke till sånt. :-) Tur att du hittade rätt skor då. Själv har jag två blå stortånaglar.
Mvh! /mats

Karin sa...

Mats: ja helt klart rätt skoval! Och du, om du sänker farten lite så hinner man se en hel massa :-) Grattis till bra lopp!

LL sa...

Grattis till ett kanonlopp! Bra sprunget och bra skoval! :-D

Andréa sa...

Grattis!! :)

K2 sa...

Grattis till genomfört lopp! Den där sista platta banvallsmilen är en låång mil! Bra att skovalet blev rätt till slut.

Jennie sa...

Grattis igen! Otroligt bra kämpat och en bra tid!

Jag la oxå märke till alla dessa kantareller som fanns :)

Odda sa...

Grattis till en superprestation.

Anna N sa...

Åh vad du är bäst Karin! Fin tid också! Och absolut är du värd minst ett par nya Free efter detta!
krams!

Thomas Eklund sa...

Woaw, prispengar!

Riktigt imponerande!
/Thomas

Jonna sa...

Men jösses! Här har ju jag missat ditt lopp-inlägg! Det gömde sig bakom inlägget om tidningen... åååh, vad roligt, tusen grattis igen!