torsdag, augusti 25, 2011

Sista dagen...

Idag har jag jobbat min sista dag på Bryggan Norrköping, en organisation som arbetar för barn som har föräldrar som sitter i fängelse. Jag tänkte faktisk passa på att göra reklam för några saker som jag genomfört under mina 2 1/2 år på Bryggan:

  1. Det jag är allra mest stolt över, och vad som är sprillans nytt, är den barnwebbsida som jag gjort, Min fria plats. Idén, från att äska fondmedel till manus, val av illustratör, webbyrå mm är mina bebisar. SPRID GÄRNA!
  2. Jag, tillsammans med frivården i Norrköping och våra Brygganbarn, har tagit fram vykort så att intagna mammor och pappor lättare kan hålla kontakten med sina barn. Vykorten är gratis och finns på samtliga anstalter i Sverige. Två av vykorten ser du nedan:
  3. Jag (och kollega) har arbetat fram så att Frivården i Norrköping nu gör barnkonsekvensanalyser i de beslut som de fattar som (direkt eller indirekt) rör barn. Samtliga myndigheter ska ju redan göra detta...
  4. Jag har anordnar mycket populära föreläsningar om givande ämnen.
  5. Jag har (tillsammans med vår praktikant) hjälpt barnen att ställa ut sin vackra konst på Stadsbiblioteket.
  6. Tillsammans med en pappa intagen på livstid har jag tagit fram "Min berättelse". Det är enbart hans ord i denna, det jag har stått för är idé, layout, korrektur och distribution.
  7. Tjata mig till att införa det superba projektet "Godnattsagor inifrån" på en anstalt i Östergötland, samt hållit i cirkeln (detta är ett projekt där intagna får läsa in en saga på cd till sina barn).
  8. Fått pris från Kungen.
Jag har haft en lärorik och kul tid tillsammans med människor jag aldrig annars skulle ha träffat (intagna och en massa busiga barn), jag har besökt ställen jag inte trodde jag skulle besöka (fängelser och Busfabriken), jag har haft givande samarbete och fått höra roliga och sorgliga berättelser och jag vet att jag har varit ett stöd.

Men nu; vidare mot nya mål!

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Underbart att kunna sammanfatta sin anställningstid med så många konkreta projekt som genomförts. Och dessutom projekt som verkligen verkar göra skillnad! Kul!

LL sa...

Du! Vilken insats du gjort! Beundransvärt! Verkligen!

Jonna sa...

Vilka saker du genomfört! Som Ulrika säger, konkreta saker där man verkligen kan se ett resultat, att du gjort en skillnad! Väldigt inspirerande. Ska läsa mer om ditt arbete sen.

Och en annan sak - förra hösten var jag ungefär 1 cm från att börja jobba på Kriminalvården i Nrkpg... knasigt det där hur våra vägar korsas ;)

Andréa sa...

Det var inte lite det där! Var stolt över hur mycket det du gjort faktiskt betyder för andra!

Karin sa...

Tack, va gulliga ni är! Jag tror att det kan vara bra och stanna upp och göra bokslut ibland för att se och känna efter, och inte bara ånga på!

Jonna: va märkligt, kanske har vi kännt varandra i ett tidigare liv? :-) Faktum är att jag inte ens minns hur vi "träffades"?

Mamma sa...

Jag är så imponerad av hur mycket intressant du jobbat med.

Lycka till med nya jobbet!

Lisa Nilsson sa...

Riktigt imponerande! Du har gjort ett väldigt bra jobb, fast det är inte konstigt :) Du har alltid varit kreativ och drivande!

Lycka till på nya jobbet!

/Lisa

Carina sa...

Imponerande!! Jag blir så glad av människor som du som har ett sådant fantastiskt engagemang!!

Annika sa...

Wow. Karin vilka grejer du gjort! Jag visste att du var smart och god men allt detta. Var tvungen att surfa runt och läste Kents berättelse och fällde en tår... Du har absolut bra karma.

Vad händer nu då?

Anonym sa...

Bra jobbat Karin! Verkligen schyssta insatser.

Alva