tisdag, november 15, 2011

Nytt hem!

photomap

Idag fick vi nycklarna till nya lyan!! Eller fick och fick... vi betalade rätt bra för dem skulle man kunna säga. Men på fredag bär det av, så nu sitter vi i en röra av flyttkartonger och försöker mota bort flyttångetsen.

I nio år har jag bott i Sveriges "Peking" - Norrköping. Jag flyttade hit hösten 2002 för att plugga. Jag hade precis avslutat ett år i Australien och var laddad för plugg! Efter mina studier blev jag kvar. Jag har alltid gillat Norrköping och hade inget emot att stanna. Det blir ju även så att det är lätt att bli kvar där man har fått sitt nätverk. Och var skulle jag annars flytta? Hem till Borlänge kändes inte så lockande, Stockholm lockar inte alls och att flytta någon annanstans (där man inte har rötter) utan anledning (så som ett bra jobb) har bara känts dumt.

Men nu. På fredag så lämnar jag Norrpan! Efter nio år, sju hem, en examen, en massa extra poäng och sex jobb så flyttar vi! Det känns konstigt och avlägset samtidigt som spännande och kul. Jag kommer att SAKNA mina vackra springleder (runt Ågelsjön, Älgsjöarna, Getå, Glottern...), mina vänner och löpvänner (Tjalve), det vackra industrilandskapet samt mysiga Knäppingsborg. Men om jag gärna åter vill spegla mig i en av Glotterns små sjöar eller plaska i vackra bäcken i Getåravinen, eller ta en fika på Bagarstugan, då är det ju bra att flyttlasset inte går så långt. Jag flyttar till Norrköpings storasyster:

Linköping - gör dig redo, på fredag är det slut på lugnet! :-)

9 kommentarer:

Daniel sa...

Oh! Spännande att flytta efter så pass lång tid på samma ställe. Lycka till med nya hemmet och med flytten!

mialena sa...

Linköping funkar bra att bo i, jag har testat. Lycka till!

Rebecca sa...

Norrköpings storasyster??? *gasp* Jag föredrar att leva kvar i för cirka 7-10 år sedan när ordningen var som den skulle och Linköping var klart mindre än bästa staden!

Just det! Grattis till nya lyan!

Karin sa...

Rebecca i vilket årtusende lever du? :-) Linkan gick om Norpan redan i början av -90talet! Men jag tycker knappast att befolkningsmängd avgör staden!

Andréa sa...

Jag tycker norrköping verkar mysigare än linköping. Vad jag grundar det på vet jag dock inte och jag hoppas du/ni ska trivas minst lika bra i linköping såklart! :)

LL sa...

Lycka till i nya hemmet! Och nya staden. Jag bodde några (få) månader i ett tidigare liv i Linköping och tyckte att staden var ganska trevlig.

Rebecca sa...

Jag valde en kortare tidsperiod för att få leva lite i villfarelse...ungefär som Arkelsten om Moderaternas historia ;o) Självklart är befolkningsmängd oviktigt däremot kommer jag aldrig se linkan som storasyster till Peking *burr* Hmm...jag har bott där. 1 år. Det var en trist och mörk tid. Men det hade inte med staden att göra... Tror nog du kommer trivas attan!

Jonna sa...

Kul! Jonte har en syster i Linköping och sen har vi farmor och farfar i Motala... så nu kanske vi kan få till en gemensam löptur de närmsta åren? :)

Carina sa...

Lycka till med flytten och den nya staden!! Hoppas du hittar dina slingor och löpvägar även där!