måndag, maj 20, 2013

Torpet ÄR ett zoo!

Detta med långhelger har blivit en vana, att blott få två dagars helg känns lite som ett hån... dock spenderades helgen ute i torpet och det var som alltid balsam för själen. Igår gav jag mig ut på upptäcksfärd och en långtur på mysiga grusvägar och gamla traktorspår i skogen - MYS!

Jag har skrivit om det tidigare både här, här och här att torpet ofta är som ett zoo. Är det inte stora älgar så är det albinohuggormar, jättespindlar, familjen snok på bryggan, sura grävlingar, dassödlan eller tjattrande ekorrar. Väldigt charmigt! Vägen till torpet går dessutom bredvid stora vilthägn där man kan se dovhjort, kronhjort, vildsvin och bockar - som en safari ungefär!

Igår på min skogsrunda igår hade jag sannerligen tur! Först kom en skogsmus (eller kanske en hasselmus) hoppande mot mig på en väg. Den hoppade verkligen och såg ut som en jätteliten kängru. Inte alls blyg var den heller. Och söt som socker.


Längre fram sprang jag förbi ett vilthägn och hade turen att få se två unga vildsvin. De rymmer därifrån i parti och minut kan man anta, och oavsett är de svåra att få syn på i de stora hägnen liksom i det vilda men nu fick jag se två. Grisar är fulsöta på nåt vis och får mig ofta att fnissa lite.

Jag fortsatte in på en avstängd grusväg och kom längre in i skogen. Plötsligt får jag sällskap av en havsörn! Jättestor och tjusig flyger den bredvid mig och i samma höjd som mig i ett par meter, kanske bara sex meter bort! Den sätter sig sedan i ett träd ca 30m från vägen. Vacker och väldigt häftigt att få komma så nära!


Havsörn, (vår största rovfågel) bild lånad från http://kenny-wildlife.blogspot.se/2011/12/fota-havsorn-i-norge-4.html

Fågeltemat fortsatte och längre fram såg jag ett korppar som cirklade ovan trädtopparna och vid en sjö gick ett par tranor (och två gäss, men de känns nästan för vanliga för att nämna...). Härlig skogsvända och just som jag satte mig i bilen för att brumma hem så kom ett störtregn, dubbel tur alltså!

2 kommentarer:

Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.