lördag, oktober 19, 2013

Växjö maraton

Efter ett evigt velande fram och åter beslöt jag mig för att kuta Växjö maraton (eller Växjömaraton?). På tåget ned, trött som en död, ångrade jag bittert det beslutet... Somnade redan vid 22-tiden och sov rätt dåligt. Nervös som en idiot på  frukosten ångrade jag mig nästan än mer... 

Starten gick och jag hade beslutat mig för att springa för klubbrekordet (3:15). En mycket tuff målsättning, men det fick bli KR eller väggen. Jag startade i4-tempo och låg sedan före planerad tid vid 5km, 10km och stretade på mot halvmaran. När jag passerat halvmaran med typ en minut till godo (!) gick tyvärr luften ur mig lite. Hade 1) gått ut hårt samt 2) sett 21,1km liite för mycket som ett mål. Efter detta blev det en kamp för att hålla farten och efter 25km hade jag svårt att hålla sub5-fart (målfart=4:36-tempo). Vid valet KR eller väggen blev det således väggen :-S

Jag funderade flera gånger på att bryta. Det var jobbigt och jag skulle inte klara mitt mål. Jag låg heller inte så bra till (förra året var vinnartiden 3:18:50) med typ sex damer framför mig. Att fortsätta skulle ju bara slita onödigt mycket. Eller?

Sprang på, det var lika jobbigt men gick lite bättre. Sprang förbi några damer och landade på 3:19. PB med 4min får jag väl vara nöjd med? Fick tom pris :-)

Vanligtvis är det benen som tar slut på mig vid långlopp. Denna gången var det flåset. Visst det var inte helt smärtfritt i benen på sista varvet, men inte så farligt (ej heller så illa nu). Men idag orkade jag helt enkelt inte hålla farten. Flåsade som efter en snabbdistans vid mål :-)

Ett bra löppass, en bra ny erfarenhet (gå ut stenhårt och vekna), att jag inte vek ned mig, ett nytt PB, fyra totalt, tvåa i min åldersklass; med den skörden får jag vara nöjd ändå :-)

 

EDIT: Btw ett mycket välarrangerat lopp och inte alls så tråkigt med 8 varv som man kan tro! Bra gjort Växjö löparklubb!

2 kommentarer:

LL sa...

Rejält pers att vara otrolig nöjd över! Grattis till en suverän tid!

Karin Linkhorst sa...

Tack, svårt att vara helt nöjd när jag inte hade så bra känsla samt då jag missade målet... Men det kommer ju fler chanser :-)