tisdag, oktober 01, 2013

Två tankar om kroppen

För det första, påminn mig, vänjer man sig verkligen? Vid kylan alltså (mörkret slår en som en jäkla käftsmäll varje gång). När jag springer nu så fryser jag inte, men jag blir kall. När jag kommer in är armar, ben, mage kalla utifrån (men varma inuti) och trots heta duschar har jag sedan svårt att få upp värmen när kylan sen krupit innanför skinnet. Blir det bättre? Hur fixar jag -10C när jag nu tycker att det är kämpigt med +10C?

Två. Vi har gjort ett hälsotest på jobbet. "Body-age". Jag blev 24år vid båda testtillfällena, tackar som frågar, men mer intressant var vad uppföljningstestet idag visade i detalj. Jag har sedan det förra testet (innan en sommar med bröllop, fika, grillat och vinpavor) gått upp två kilo. Buhu. Men mer intressant är att de även testade kroppssammansättningen och då har jag gått NED ett kilo fett. Detta betyder att jag gått upp tre kilo i muskelmassa på en futtig sommar och det enbart med hjälp av långdistanslöpning. Halleluja, här har ju jag en dold talang! Bodybuilders skulle troligtvis sälja sin morsa för att gå upp tre kilo muskler på lika många månader. Hade jag istället varit på gymmet så hade jag säkert sett ut som Arnold. Eller så är det ett jäkla skittest. Vad tror du?

P.s. Flera kommenterade mina skänkelvikningar i galopp och att jag måste vara en grym ryttare. Jag skulle gärna ta åt mig, men måste istället framhålla att jag har en bra lärare och grymma hästar! Kika in på mina killar via Ängsstugan. Eller åk dit och testa vettja!

2 kommentarer:

Jonna Fartfylld sa...

Lite långt att åka för att rida men vem vet :) jag drömmer också om häst i framtiden, "problemet" m egen häst är ju att det tar en enorm tid och är mer en livsstil än ett intresse, jag ser det som svårt att kombinera t.ex. egen häst med att ha familj OCH träna en hel del egen träning... och andra sidan är ju hästhållning en aktiv livsstil och kanske kunde jag då acceptera att lägga mindre tid på gym, skidspår osv. svårt.

kul med så bra testresultat!

LL sa...

Jag uppfattar ofta kylan som besvärande att andas in. Inte att vistas i. Man kan ju alltid ta två par långkallingar om man behöver! Ett tips därför är att testa någon form av värmeväxlare för att få varmare inandningsluft. Det funkar kanonbra för mig!