måndag, mars 31, 2014

Finns det inte så många roliga tjejer?

Jag blir så trött. TV fullkomligt svämmar över av manliga humorduos som gör allt från att ta kort, resa runt eller bara vara i största allmänhet. Det har typ blivit så inne att man tror att det är så TV ska se ut. Emma Knyckare skrev en strålande krönika om detta fenomen som ni gärna kan läsa här. Hon analyserar bland annat att när det väl syns roliga kvinnor i rutan så bedöms de efter en helt annan måttstock. Mäns "gemytliga stämning" blir till "fånigt fnitter" om det är kvinnliga utförare. 

Sedan valde även debatt att ta upp det i ett riktigt lågvattenmärke till debatt. Av okänd anledning fick Erik Hörstadius (journalist) debattera. Han tar då ickeargumentet: "Jag älskar roliga tjejer och vill gärna att de ska ta större plats men problemet är att det inte finns så många kvinnliga humorduos. Så enkelt är det." Jaså Erik. Är det så enkelt? Två snabba frågor på det: 1) har du letat? 2) har du funderat på vad det kan bero på att du inte kan hitta några? (Eller tycker du helt enkelt att kvinnor inte är roliga/förtjänar inte plats i rutan?). En annan (manlig...) komiker försöker rädda situationen med att det nog ligger i mäns gener att försöka vara roliga för att få kvinnors uppmärksamhet. Till exempel, analyserar han skapt *ironi* har många hanfåglar vackra fjädrar och utför roliga danser för att få honfåglarnas uppmärksamhet. Och lejonet har sin man och så vidare.

Skjut. mig.

Har vi inte kommit längre?

1 kommentar:

Ousa sa...

Å nej, jag tittade också på den där debatten. Både jag och Senad satt med "fågelholks blicken". Tragiskt och vi upplever det som att världen stannar av...

Vart är vi på väg...