onsdag, juni 11, 2014

Jag avslöjade SD:s lögn!

Under valrörelsen påstod SDs toppkandidat Kristina Winberg att hon arbetat för SIDA i Mocamique. Jag tyckte det lät konstigt då hon enligt Wikipedia arbetat som annonssäljare och vårdbiträde - hur lyckades hon få ett utlandsuppdrag för SIDA? (Och varför ville hon ha det som främlingsfientlig?)

SIDA som myndighet lyder under offentlighetsprincipen så nyfiken och misstänksam jag beslöt mig för att fråga dem vad hon jobbat med. SIDA svarade att hon inte hade jobbat för dem!!

Jag frågade min kompis som är journalist om hon visste någon som ville skriva om detta. Hon tipsade i sin tur en kollega på Aftonbladet. Du kan läsa resultatet här och fortsättningen här.

Hon hade alltså varit och hälsat på sin kusin i Mocambique under två veckor... Inte arbetat och absolut inte för SIDA som heller inte anställt kusinen. Någonsin.

Hon ljuger alltså när hon under valrörelsen säger:

"– Jag kan tala om för er här att jag har varit nere och jobbat för Sida i Moçambique och vet hur det är när människor lider. De ligger och dör framför ögon på mig och jag ser misären och fattigdomen och aids och allting."

Ganska snabbt snappades nyheten upp och låg på första sidan på Expressen, DN och SVD.

I ROCK!

/Grävande journalist ;-)

1 kommentar:

Bengt J sa...

Riktigt snyggt! Grattis.