söndag, juni 29, 2014

Myror i brallan?

Jag för en tämligen ojämn kamp mot myrorna ute  i torpet. I'm outnumberd, skulle man kunna säga... Jag vet att man - i onödan - inte ska försöka få bort myror. De är nyttodjur och fyller en viktig funktion i naturen. Problemet med dessa stackmyror är att de av okänd anledning går på huset. Och nej, jag har inte misstagit dem med hästmyror - vilket hade gjort problemet större - med de tycks ha anammat torpet som någon sorts sommarbostad. De gillar att vara på den soliga sidan av huset och då huset är gammalt så kommer de inte sällan in. Myror i sängen är inte en hit... Att det sedan även är otrevligt att ha dem på tomten generellt och bli biten när man går barfota spär på problemet.

Jag vågar nästan säga att jag försökt allt - myrr, fun light, bensin, gräva... - med i princip noll i resultat. Har du tips tas de ödmjukast och mycket tacksamt emot!

Nåväl, som ni märker är detta lite av ett personligt vendetta mellan mig och myrjäklarna. Kan man då annat än att ta detta som ett hot: 

 

Ni tror mig säkert inte, men detta är myrornas verk!! De hade ett bo vid detta träd, byggt bo även inne i trädet och så - när jag skulle passera - beslöt de sig för att fälla trädet!

Karin VS myrorna  0-14577 - men hämden är ljuv!!!


P.s. Hann knappt smida några hämndplaner på dagens regniga  2-milare, sprang i 4:35-tempo och rev av två mil på 1:31 - myror i brallan helt enkelt :-)

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Aj tusan för myrorna, men snabb verkar en bli av de där brall-myrorna!

Ousa sa...

Kan ja låna brall-myrorna, skulle behöva ett likande pass typ nu :D

Ousa sa...

Kan ja låna brall-myrorna, skulle behöva ett likande pass typ nu :D

LL sa...

Salt kanske?