onsdag, november 19, 2014

Galenskap. Eller ultraintervaller

Det finns "galenskap" och så finns det "GALENSKAP". Ultraintervaller är definitivt galenskap. Ultraintervaller under årets kallaste och mörkaste månader (nov-feb) är dock GALENSKAP. 

Givetvis har jag testat. Två gånger (en gång i november och en gång i februari). I helgen är det dax igen! Känns verkligen utmanande då det verkar som att jag får köra helt solo. Det blir första gången!

För er som är oinvigda kan jag berätta att Ultraintervaller är en mil var tredje timme åtta gånger. Det ger åtta mil under ett dygn. De kommer mig veterligen från Norge (givetvis...) och i Sverige var det Krister Lind som introducerade dem för ett par år sedan via jogg.se.

Första gången (också då i november) tänkte jag mest testa. Springa minst fem, sedan vara nöjd. Men till den sjätte fick jag sällskap av en jogg.se:are och medans vi sprang erbjöd han sig att även göra mig sällskap på den sjunde. Då startades intervallerna 06:00 vilket innebar att den sjunde sprangs kl 00:00. Jag hade då sprungit två mer än planerat och var nöjd med detta. Men Nichlas som jag sprang med tyckte att det var galet att "ge upp" med bara en kvar! Jag sa att jag inte hade nåt att bevisa och hellre gick och la mig. Han peppade dock mig och klockan tre en lördag natt sprang jag runt promenaderna i Norrköping och retade med detta upp en hel del som var på väg hem från krogen men fick då in även den sista intervallen!

För två år sedan, i februari bjöd Dag från NocOut.se hem ett gäng till sig i Mantorp och vi började springa 00:00 i beckmörkret! Jag hade då redan sprungit tre st eftersom jag skulle bort dagen därpå. Kl 06:00 gjorde jag därför min sista och hade då fått ihop sex mil och var nöjd med det.

På fredag körs det igång igen! Eller natten mellan fre/lör kl 00:00. Denna gång kan man vinna fina priser från Odlo och det är jag jättesugen på! Men det ska som sagt bli riktigt utmanande; grått, kallt och trist väder och ingen i Linköping verkar tycka att det låter kul att haka på?!? Kommer jag att fixa 10kmx8gånger alldeles själv? Vi får väl se och kanske blir Ultraintervall nummer åtta "dagens värsta" :-)

1 kommentar:

Åsa sa...

Det fixar du enkelt och de vet du :) Frågan är nog mer, hur pass fort fina intervaller kommer att gå. *peppar*