måndag, april 03, 2006

Max ska bli vegetarian!!

Hundar kan vara vegetarianer, inte katter. Fast det var nån extrem kille i senaste tidningen av Djurens rätt som påstod att även katter kunde vara veggo, men han hade inga belägg för det...


Jag tycker iof att hundar kan gott få äta kött (även om det ska bli skönt att få medhåll här i familjen) men om Max kommer att må bättre som vegetarian är valet lätt!

Friska hundar har en kreatenin/någonting-jag-glömt kvot på runt 10, Max låg på 384, dvs (för att briljera med lite matte kunskaper) nästan 40gånger högre än normalt (om vi med normalt menar det vanliga och det friska)!! Stackars kille!

Men, vår veterinär ville inte sätta in nån medicin eftersom (aningens kontraproduktivt) medicinen inte var så hälsosam!! Ehhh, ok.

Han ville att Max skulle sättas på (dyr) specialkost och så ska vi övervaka hur det utvecklar - förhoppningsvis förbättrar - sig. Det fodret som bekanta med Dalmatiner med samma problem rekomenderat innehåller bara ägg som är anilmaliskt!! Alltså får vi en veggohund!! I morgon ska vi knalla och köpa foder, känns tråkigt att vi inte längre kan köpa av supertrevliga-gratis-körnings-butiken.

Dagens citat kommer från världens mäktigaste man (dock inte världens smartaste):

"En imponerande skara. De rika och de ännu rikare. En del kallar er eliten, jag kallar er min bas."

George W. Bush på en välgörenhetsgala i NY 2002 - Underbart! *ironi*

Inga kommentarer: