onsdag, januari 30, 2008

Besök av Polisen!!

I måndags blev det ett missförstånd med vår "Dogwalker" så att hon inte kom och gick ut med Max på dagen. Detta visste vi inte om, och fick inte reda på förrän på kvällen. Stackars Max var ensam och utan att kissa i drygt 9timmar!! Fy!

Därför bestämde vi oss för att gå en extra lång kvällsrunda vid 22.00. När vi kommer tillbaka 22.45 står tre poliser utan för vår port.

"Bor ni i tretton?" Frågar en av dem

Vi bekräftar och släpper in dem på deras begäran. De går genast fram till en av dörrarna längst ned (där husets "skummisar" bor) och knackar på. Vi går (sprickfärdiga av nyfikenhet!) upp till oss.

Efter ett tag hörs ett hiskeligt oväsen där nerefrån, det låter som ett mycket vilt slagsmål! Vi springer ut i köket för att kika ut (där stod två polisbilar) och sedan in på kontoret för att kolla innergården. Det såg nog, om nu nån sett det, rätt roligt ut där vi alla tre sprang fram och tillbaka och Max satt upp tassarna på fönsterbrädet och småskällde lite. Efter ett tag ser vi en polis gå till en av bilarna med en yxa i handen. De hade allts slagit in dörren med en yxa!!!

Snart kommer även en ambulans och de kör snart iväg med en man som har båda handlederna i bandage. Troligtvis hade han försökt ta livet av sig. Sorgligt.

Han fick en ny dörr redan nästa dag, men det ligger fortfarande lite flisor i trappen...
Jag tror heller inte han är hemma ännu.

Så. Lite aktion har vi här i Peking.

Inga kommentarer: