söndag, juni 19, 2011

Besegrad

Om jag bestämt mig för något så ändrar jag mig sällan. När det gäller löpning har jag sprungit i stekande sol, med förkylningar (på tävling, inget som jag rekommenderar), i stormande blåst samt i isande kyla (typ HELA vintern).

Idag hade jag bestämt mig för att springa hem från vår sommarstuga. Det är ca 3,5mil. Jag såg verkligen fram emot löpturen, trots att vädergudarna lovat regn (hur illa kan det bli liksom?).

...det kunde tydligen bli jäkligt illa. Det har verkligen spöregnat H E L A dagen. Ja, det regnar faktiskt än. Det regnade så mycket att jag fick inse mig besegrad. 3,5mil regn är helt enkelt inte kul. Jag svor i bilen hem, och satt ombytt och klar, redo att hoppa ut, med höga förhoppningar om att det snart skulle sluta regna.

Det har det alltså fortfarande inte gjort. Väl hemma vägrade jag ta av mig löparkläderna och väntade på att regnet skulle avta. Vilket det ju inte gjorde. Till sist straffade jag ut mig (eller någon annan) med 5x1km i spöregn och blåst på himpafältet. Det var verkligen isande kallt och de intervallerna i motvind gick 15sek/km långsammare än de i medvind (...så ni kan förstå att det verkligen blåste. Nämnde jag regnet?).

Inte det skönaste passet på länge och det blev heller inget långpass denna vecka. Men hyffsat bra intervaller och jag lämnade i alla fall inte WO.

7 kommentarer:

Andréa sa...

Jag tvingade också ut mig ajälv idag. Resultatet blev fullständigt genomblöt, nedkyld men knappt 19km rikare. Och halvbesegrad för jag hade tänkt mig runt 22km. Menmen, idag var vi helgrymma som tog oss ut!

Carina sa...

Det var verkligen vått ute idag. Hade jag inte haft pass med Running Sweden där jag också var ledare så undrar jag om jag över huvudtaget hade kommit iväg... Nu behövde jag inte ens fundera, bra ibland :)

Sandra L sa...

Bra jobbat i ovädret! Du är en tuff tjej :)

LL sa...

Jag tror att de allra flesta hade lämnat in helt och hållet! Tycker inte du ska se dig besegrad. Tvärtom! Vilken grej att ta sig ut, inte bara för vädret utan också för besvikelsen! Och kunna ladda om! Hatten av för dig!

Jonna sa...

Huga! Jag var i Östergötland fre-sön och när vi åkte hem igår var det verkligen inte kul väder! Men som tur var klarade våra Vätterncyklister sig undan skurarna!

Jonna sa...

Jag jobbar med ensamkommande flyktingbarn :) Nja, jag jobbar 7.30-16:30 men har cirka 30 min resväg, så är borta hemifrån fr 7-17 cirka, det känns som 10 h arb-dag.

Jag är anmäld till 23 km-klassen i Vansbro! Ska bli grymt kul, banan ser fantastisk ut! Hoppas vi ses!!!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad frustrerande! Men imponerande att du gav dig ut på en runda till slut i alla fall!