söndag, februari 13, 2011

"Vi hade i alla fall tur med vädret"

Idag långpass med Tjalve på menyn, hade sett fram emot det! Vaknade 7.15, kollade temperaturen. -15,2C. Inte bra. Vilade en kvart, såg efter igen -16,9C. Än värre! Men, jag ville få till ett ordentligt långpass och insåg att det skulle bli svårt att få till själv. Tänkte att jag kör på. Pga kylan tänkte jag köra passet lugnt och öka sista 5km (när det blivit varmare). Plötsligt var klockan jättesent och jag fick rusa de 5,5km till Tjalvegården. Det kändes rätt tungt. När jag mötte upp med de andra var det fortsatt tungt och av okänd anledning övergav jag min plan och hängde ändå på snabba gruppen!! Dumt.

Hamnade sist i gruppen och där brukar jag inte vara. Tungt hela tiden. Hamnade efter och en snäll kille sprang med mig. Efter andra vätskan (för mig 20km) saktade vi ned från ca 4.50min/km till ca 5.15min/km, fortfarande lika tungt. De jag sprang med försökte pigga upp mig, men jag ville mest att de skulle lämna mig åt mitt elände. Ville inget hellre än att gå, men då hade jag frysit ihjäl. Tyckte rätt synd om mig själv. Sista 10km sjönk farten till 5.50! kunde bara inte öka på.

Totalt 33,5km 2tim 55min snitt 5.13min/km.

Ett jävla skitpass (ursäkta franskan) tungt och jävligt. Det jag är mest missnöjd med är att jag är så missnöjd. Snittfarten på passet är bra och även om avslutningen var miserabel och passet var tungt så fixade jag det. Istället känner jag det som ett bevis på riktigt dålig form, kanske nedtränad, kommer aldrig att fixa maran, mm. Blä.

Men. Vi hade i alla fall tur med vädret strålande sol och gnistrande vinterlandskap.

8 kommentarer:

Sofie RW sa...

Det kan inte alltid vara lätt. Och tänket kan inte alltid vara positivt. Jag tycker ändå att du är galet snabb!

LL sa...

Kan bara instämma med föregående skrivare! Galet snabb! :-)

Carina sa...

haha, ja du Karin, vi lever i olika världar. Jag var superglad när jag kunde hålla 4.50 tempo på 900-metersintervallern i NEDFÖRSBACKE :). Men så är det man kan bara jämföra sig med sig själv.

Men att över huvudtaget springa ett pass på över tre mil i -16 grader är väldigt bra! Kanske kylan som gjorde att det var tungt.

Sandra L sa...

Jag tycker du är jättesnabb och jättestark! :)

Odda sa...

Aj, aj gick det så tungt. Du kommer igen starkare nästa söndag. /Fredrik

Staffan sa...

Över 33km strax över 5min/km och det är inte ens mitten av februari.

Jag vet ju inte vad du har för mål på maran men om du fortsätter med sådana långpass kommer de gå allt bättre och lättare ju ljusare och varmare det blir och du kommer klara maran med ett leende på läpparna, jag gissar på en tid runt...3:25...

Karin sa...

1000-tack för era kommentarer. De stärker mig :-)
Vill även förtydliga att jag ÄR nöjd med 5.13-tempo på 33km. Jag är missnöjd med att på sista 10km så sjönk farten och jag var helt oförmögen att öka. Dessutom var jag missnöjd med känslan under hela passet OCH att jag inte har något att skylla på (typ: hård vecka, dåligt laddad, bakis eller nåt). Men det var väl helt enkelt en dålig dag. Och jäkligt kall. Nya tag eller SM i metning nästa!

Frida sa...

Hej Karin! Tack för tipsen gällande skadan, men den är bra nu, är SÅ glad, jippi:-) Ikväll intervaller, dock inte lika roligt utan Tjalve...kör hårt ikväll!!