söndag, december 04, 2011

Att duscha otränad?!?

...det är precis vad jag har gjort idag. Detta är något jag brukar (med gott resultat) undvika. Ganska lätt om man tränar minst varannan dag. Oftare än så finner jag ingen anledning att duscha.

Jag ogillar generellt att duscha. Man blir blöt, det tar tid och det är tråkigt. Nu höjer ni på ögonbrynen och frågar er hur fräscht det är att träna typ jämt och inte duscha? Till er kan jag säga att "ogilla" något inte är detsamma som att "undvika". Jag duschar ändå. Men att "okynnesduscha" t.ex. varje morgon har jag inget för! Fy så obekvämt att bli blöt (och uttorkad i huden) när man knappt vaknat!

Men idag har jag för en gångs skull duschat otränad. Totalt slöseri med dusch, ja, men för tillfället bör träning undvikas (ont i halsen och huvudet, allmänt trött; AKA förkylning) och duscha, ja det kan bara undvikas ett tag :-) Tycker allmänt synd om mig själv och inte ens 12 timmars sömn (sug på den småbarnsföräldrar!) kunde bota mig...

Å jag som skulle erövra Östgötaleden denna helg! Nästa helg far jag till London för att besöka Amnestys internationella sekretariat så Östgötaleden får vänta! Får hoppas att den helgen därpå står som segrare mot "julklappsshopping" men eftersom jag ännu inte börjat med det så ser det mörkt ut...

Förresten, när får man egentligen börja träna efter att man varit sjuk? Och snälla lite mer nyanserade svar än "när du inte har ont i halsen" tack!

10 kommentarer:

Andréa sa...

När man inte har ont i halsen :) OCH känner sig pigg i övrigt. Det brukar jag gå på ochd et funkar oftast. Inte denna gång dock för då blev det ett litet bakslag. Men oftast. Halsont (och/eller feber) går alltid bort (för mig) men snor överlever jag. Kanske inte är varken kul eller bra om snoret rinner hela tiden och näsan är igentäppt så då vilar jag också. Så också om jag hostar. Men lite snor har väl ingen dött av? Så då tränar jag :)

Johanna sa...

Haha, känner igen det där! Jag fattar inte hur folk som inte tränar kommer ihåg att duscha. Om jag har längre viloperioder (t.ex. före och efter ultralopp) så kan det ibland gå alldeles för många dagar som jag inte duschar på, för jag kommer inte ihåg det då jag inte tränar.

Angående sjukdom och träning så brukar jag testa på om jag inte har feber och/eller ont i halsen. Är jag pigg i övrigt så brukar jag inte orka med att inte göra något. Testa med något lugnare så får du se hur kroppen reagerar.

Snorkkis sa...

Tjejerna ovan verkar ha på kläm detdär med förkylning och träning efter det. Ang. duschandet håller jag med - helskumt och onödigt att duscha bara sådär.

mialena sa...

Som min gamla tränare sa: "så länge man bara är sjuk i huvudet kan man träna" - inte träna när man har ont i halsen alltså, men lite snor funkar ju. Annars brukar jag tänka som så att om jag funderar på om jag är frisk nog att springa är jag inte det. Är jag frisk är det ingen tvekan liksom.

Jag har svårt att vakna om jag inte tar ett varv i duschen men man behöver ju inte stå där nån evighet för det :) För mig är problemet snarare att tvätta håret. Avskyr blött hår!

Ousa sa...

Jag har börjat köra efter min puls (väldigt nördigt, ja vet). Så när vilopulsen är normal, tränar jag igen.

Stelkoll på pulsen så går de gallant.

:)

Vissa hävdar jue att en liten jogging kan slå ut förkylningen ;)

Jonna sa...

Jag har ofta ont i halsen, däremot inte lika ofta snorig. Nu uppe i snart en vecka med halsont. Okul, eftersom alla de lärda säger No No om träna med just halsont. Tråkigt men inte mkt att göra...

en gång sa en läkare till mig att det var bra att inte duscha varje dag :) Det har jag tagit fasta på. Fast det blir ju nästan varje dag ändå när man tränar... men men.

Sandra L sa...

Förstår dig. :)
Jag gillar heller inte att bli blöt så jag förstår det där med att tomduscha.
Jag fryser alltid så länge håret är blött, så håret blöter jag inte om jag inte har tränat (eller måste tvätta det...)

Annika sa...

Jag håller helt med om duschandet. Fast just själva tiden under duschstrålen är bra - men att torka, fixa håret, smörja, sminka, fixa klä på, huua ingen höjdare.

Suzan sa...

Duschar en gång om dagen, om jag tränar blir det två och jag är snustorr men kan inte lägga mig oduschad =)

LL sa...

Jag är säkert inget bra exempel men jag tränar så länge jag "mår bra" eller inte mår "alltför" dåligt. Även om jag har måttligt ont i halsen tränar jag. Man får ju typ .... ja, känna efter. Men peppar peppar. Jag har inte varit så sjuk att jag blivit sängliggande på jäääättelänge. När jag känner mig lite hängig kör jag lättare träning.