lördag, december 31, 2011

Jag har sprungit genom salar av gnistrande diamanter!

Gudarna (om sådana nu finns) måste ha tyckt synd om mig efter Dagmars vrede och min besvikelse över det tråkiga långpasset i veckan. De gav mig en chans till. På dagens pass sken solen starkt från en molnfri himmel, marken var lagom hårdfrusen helt utan lera och vinden var obefintlig. Gudarna valde sedan att dekorera världen med gnistrande diamanter! Diamanterna täckte varje grässtrå, varje bit mark, varje sten och varje gren; stor som liten. När solen sedan sken genom dessa diamanters prismor gnistrade hela min stig i regnbågens alla färger! Det var magiskt! Ni som väljer att kalla det frost har fel, idag sprang och och Max genom naturens salar prydda av diamanter!! 

Bild från Linköpings vackra Eklandskap (från igår, därav avsaknaden av diamanter. Jag sprang idag helt ouppkopplad). I Linköping ligger norra Europas största sammanhängande eklandskap* en skatt som tyvärr få vet om och fler borde ta vara på att njuta av.

När jag flyttade till Östergötland tyckte jag att det kändes mycket exotiskt med vilda ekar! I Dalarna är samtliga ekar planterade och växer vanligtvis i alléer. I Linköping har vi hela skogar! Här ser du en tvillingek!

Jag har fått berättat för mig att en ek växer i 300 år, lever i 300år till och sedan dör i 300år. Tänk om man kunde se allt vad en enda ek sett??

2011 avslutas således med två mil omgiven av nästan 1000-åriga jättar inklädda i diamanter. Vad kan 2012 bjuda på som klår detta?? Gott nytt år!!


* Jag får förvånande ofta frågan "Vad är ett eklandskap?" Kort svar: ett landskap av ek (dumma frågor får dumma svar) för ett mer utförligt svar kan du klicka här.

7 kommentarer:

Ousa sa...

Gott nytt år!
Och De där med ekar...de är nåt jag skulle vilja se. För eklandskap finns inte här (vad jag vet). :)

Daniel sa...

Vilken fin avslutning på året! Gott nytt år på dig!

Andréa sa...

Fint! Gott nytt år, ser fram emot att följa dig även 2012!

LL sa...

Vackert!

Gott Nytt År på dej också!

Sevve sa...

Åh Karin vad underbart med någon som också blir helt salig när naturen visar upp sig från sin vackraste sida! Gott nytt år på dig!

Carina sa...

Låter helt magiskt! Gott nytt år på dig!!

C sa...

Ja, det är verkligen helt underbart ute i Tinnerö! :) Tyvärr springer jag oftast tidigt på dagen och då är det ju kolsvart därute. ;) Föredrar upplysta gator framför pannlampa. Men nu har det ju börjat ljusna så snart blir det fler pass i Tinnerö för mig! :)

/C