tisdag, februari 21, 2012

"Max en hantel i taget!"

Kloka Jennie gör rätt i att irritera sig på sitt gym som mellan vissa tider enbart tillåter 30min åt gången på konditionsmaskinerna. Mitt gym är värre och ger enbart 10min(!) vid kö. Vilket iof är ett korkat system för mig veterligen så blir det aldrig kö. Är alla maskinerna upptagna gör man ju nåt annat och väntar på att de ska bli lediga, eller? Jag har trött accepterat detta påfund (trots att en av anledningarna till ett dyrt kort är att kunna springa inne om det blir vargavinter), men nu när Jennie påpekade detta så blev det allt tydligare för mig hur bissart det är. Tänk om det skulle stå en skylt med "max en hantel i taget" - hur många skulle vara kvar på det gymmet? Även fast de gärna får förbjuda stressiga gymidioter som går stenhårt på sitt schema och forcerat frågar "kan jag gå emellan (och köra mina 1000repetitioner)" när jag vilar i 10sek på en maskin. Och detta mina damer och herrar är en av anledningarna till varför ni mest finner mig i skogen!

...en annan anledning är att jag knappt har kunnat gå sedan gymmet i söndags. Träningsvärken från Helvettet sitter från höft till knä och gör att nästan allt gör ont. Nu (om 60min) väntar 2000m intervaller med NocOut och jag frågar mig om det är så klokt med denna värk? Eller är detta latmasken som talar?

5 kommentarer:

Jonna sa...

Jag antar att det beror på att de flesta betraktar löpband som "uppvärmningsmaskin"... trist tänkt och tack och lov har de inte det systemet på mitt gym! Men visst, om man går dit och planerar att springa ett bandpass, och båda passen är upptagna av typ Karin Armgren och Laila så blir man ju lite frustrerad ;)

Jennie sa...

Helt sjuk med endast 10min, jag har det lyxigt jämfört med dig! 10min är riktigt dåligt!

C sa...

Jag vet hur det är! Om du vill ha det bättre kan du komma och träna på Gymbolaget istället där jag tränar. Det är ett byggargym men de har i alla fall fyra nya löpband (+ crosstrainers, trappmaskin och flera cyklar) och samtliga är lediga nästan jämt. Byggarna kör ju ingen kondition så det passar en annan perfekt. ;) Sen så kan man springa hur länge man vill och ingen skulle be dig att gå av bandet. :)Det kostar inte skjortan heller för den delen och är öppet dygnet runt alla dar i veckan. :)

Livskraft sa...

Vilken dum regel! Byt gym, gissar att alla inte har samma regel!

Karin sa...

Jonna: ;-) Poäng förvisso. Dock har jag nog aldrig haft pannben för mer än 5km på hamsterbandet. Men med två Lailas...

C: tack för tips. Jag är dock för lat för det. Mitt gym ligger 300m bort. (Iof har jag aldrig gått på gymet utan att först ha sprungit minst 5km ute innan...)