lördag, april 21, 2012

PB på maran: en vecka senare...

Söndagen och måndagen gick jag rätt så långsamt. Uppför och nedför var mycket smärtsamt. Tidsdagen gick jag konstigt. Det kändes som att kroppen kopplat bort framsida lår och jag såg nog ut lite som Charlie Chaplin när jag spatserade fram. På kvällen var det orientering. Eller GÅRientering. Tog med mig jycken och gick/trippade banan fram. Gick ok. På onsdagen tänkte jag således att jag var redo för en lugn 5km. Det gick inte bra. Benen blev bara mer och mer stela och spända ju mer jag sprang. Det kändes som att jag rev upp allt som läkt och därför gick jag mycket och vände strax hem.

Vila torsdag, 7km fredag. Första delen gick lätt och snabbt utan att jag ansträngde mig, sedan började det gå långsammare och trögare. Sista två sprang jag med TUNG ryggsäck (var in och handlade) och fick lite kalla fötter inför BAMM. Att springa med ryggsäck är jättedrygt.

Idag blev det gym. Körde två lätta benövningar men oj så benen klagade! Ännu inte färdigåterhämtad alltså.

Jag har även först nu kunnat kolla på mitt lopp ordentligt. Jag sprang i mitt tycke väldigt jämnt! Visst, nu kan det hävdas att ett spann på 4min/km till nära 5min/km inte är jämnt, men pga att det var många löpare så var det inte alltid lätt att hålla sitt tempo. Dessutom varierade farten för det mesta mellan 4:40-4:50 och det var sista km som gick på 4min... Sedan ska erkännas att km 37-40 blev långsamma (4:55). Är du intresserad av att kika mer så kan du (nog) gå in här, eller här (BIB F889).

Nu är det dock omstart i träningen (efter ett par lugna veckor) och mer terräng, mer backe och mer ryggsäckslöpning är att vänta!

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Grattis till ditt PB på maran. Grymt jobbat!
Hoppas din kropp "vaknar till liv" snart igen. :-)

Emilia sa...

Grattis till PB.t! :)
Hur lång tid brukar det ta för kroppen att återhämta sig efter en mara?

Shaman Dalie sa...

Imponerande att du hade så hög fart i slutet!