onsdag, april 11, 2012

Rotterdam marathon T-4days and counting...

Rödbetsjuice dricks, sista passet (6 km progressivt, snittempo 4:45) springs, vitargo ska inhandlas (och drickas, suck...), löparkläder tvättas, hotell bekräftas, tåg bokas, hunden hyrs ut. Snart är det dax!

Skamgräns: PB, dvs under 3:37:50 (annars blir jag kvar som Holländare hellre än sväljer det)

Godkänt: sub 3:30 (vilket är målet)

NYHET! Önskat/sikta-mot-stjärnorna-målet: sub 3:25... (eller varför inte sub 3:20??)

Sub 3:30 har varit mitt mål hela tiden. Då skulle jag bli nöjd. Det är en bra tid och rätt långt under PB.

...men nu påstår flera sötnosar på jogg.se och på bloggen att de tror att jag skulle kunna springa betydligt snabbare än så, typ 3:20(!) GALENPANNOR! Det innebär ett tempo på 4:44. Minst sagt tufft. Så tufft att jag knappast kommer att våga testa. Och om jag inte satsar så springer jag inte tillräckligt snabbt; jag kan ju inte börja i 4:55 och efter halva tro att jag kan öka och klara 3:20. Nä, enda chansen är att ligga på 4:44 tempo på en gång. Och det vågar jag inte.

...och nu känner jag att jag inte kommer att bli nöjd över 3:30 längre utan först vid 3:19. Skit också.

Hur var det där med prestation nu igen?EDIT: Nää, skärpning nu!! Sub 3:30 ÄR mitt mål och jag ska banne mig bli nöjd med det. Basta!!!

9 kommentarer:

Andréa sa...

Jag tror nog du kan springa ner mot 3:20. Du verkar grymt stark! 3:30 klarar du iaf lätt! och du är ju nöjd med allt under 3:30, eller hur :) Precis som jag :)

C sa...

Du är så jäkla bra karin så du klarar 4:44-tempo hela vägen! Hälften vågat, hälften vunnet! :)

LL sa...

Stort LYCKA TILL! Jag tror på dig! Kör HÅRT!

Johanna sa...

Jag har lite samma funderingar kring Hamburg maraton. Skamgränsen är nytt PB (eller egentligen 3:3X:XX för mitt PB är alltför dåligt för att ha det ens som skamgräns). Målet är under 3:30, men jag har också fått höra att jag skulle kunna springa snabbare. Men jag vågar nog aldrig gå ut snabbare än 4:55-tempo, det kommer inte att hålla för jag är mentalt så inställd på det tempot. 4:44-tempo är snabbt, men jag tror du grejar det för du är i bättre form än jag.

Jennie sa...

Stort Lycka till!

Jonna sa...

Åh vad spännande! Jag tycker 3:30 är skitbra och hoppas du kan känna dig supernöjd även med det! Men eg tycker jag att fullfölja ett marathon är en bragd i sig... sen förstår jag att ni som springer marathon gång på gång inte är nöjd med vilken tid som helst givetvis.

Fröken Fräken sa...

Heja dig, du kommer att klara det galant! Kommer man att kunna live-följa dig på något sätt (via internet alltså)?

Sofie sa...

Lycka till i helgen! Med tanke på den form du visat sista tiden misstänker jag att du hamnar närmare 3.20 än 3.30. Det fixar du!

Är lite nyfiken på vilka skor du ska springa i?

mialena sa...

Lycka till imorgon! Spring fint! Och fort! :)