onsdag, juli 27, 2011

Dinner for champions!

Jag är ingen stjärnkock direkt. Faktum är att jag tycker att "Brinner" är en utmärkt middag (Brinner = Breakfast-for-dinner, taget från Scrubs)! Men ibland slår jag till och slänger ihop nåt. Är tyvärr usel på att följa recept vilket ger ett ojämt men ofta överraskande resultat :-)

Så, LCHF:are och GI-freaks, look away! Inspirerad av Jonna och hennes systrar, hungrig och sugen på pasta, sparris och parmesan slängde jag ihop följande pasta (som, måste jag (ödmjukast) säga, blev jättebra). Jag bjuder på detta :-)

Ingredienser:

  • Parmesan (ca 1dl finriven)
  • Sparris (typ ett knippe)
  • Salladslök/vårlök (typ fyra st)
  • Färsk spenat (ett par nävar)
  • Vitlök (efter tycke och smak)
  • Räkor (så mycket man gillart)
  • Coctailtomater (ett gäng)
  • Salt, peppar, olivolja
  • Pasta (gärna kokad i mild buljong)
Sätt på pastan. Skiva sparrisen i lagom stora bitar (efter att ha knipsat bort "roten") ev. koka den lätt. Skiva salladslöken. Halvera tomaterna.

Stek sparrisbitarna i generöst med olja. Tillsätt vitlök (stek på rätt låg värme så att vitlöken inte rostas). Låt steka ett tag. Tillsätt salladslök och spenat, låt koka ihop. Tillsätt 1/2-1dl av pastavattnet, tomater och räkor. rör runt ett par varv. Tillsätt sedan parmesan och sedan pasta - Klart!


4 kommentarer:

Jonna sa...

Gott gott :) Tack för tipset! Nä, LH...vad det nu heter är inget för mig. Jag är för förtjust i bröd och pasta...

Karin sa...

Något annat som är löjligt gott är rödbetor (bra för oss löpare) med chevré och rostade nötter...

Annika sa...

Mmm, lät väääldigt gott. Jag har gjort nåt liknande men detta ska jag kopiera rakt av snarast och njuta av.

Och chèvre - ja!!! Mmmums med rödbetor!

Ulrika sa...

Mums! Låter som riktigt bra sommarmat det där! Tack för inspirationen.