söndag, oktober 23, 2011

Höstmilen!!

Då var det dax för Höstmilen i de kuperade skogarna norr om Norrköping! Höstmilen är (sitt namn till trots) en kvartsmara i terräng. Du springer från en plats till en annan. Arrangören (som btw gjorde ett utmärkt jobb!) ordnar bussar från mål till start. Jag var dock lite lat och ville slippa passa buss och få sova längre så jag ställde bilen vid start. Dubbelt så långt måste ju bli dubbelt så kul tänkte jag, det är väl bara att vända vid målet och springa å hämta bilen!

Nervös som få innan starten minglade jag runt med supertrevliga Tjalveiter (varav flera gjorde kanonlopp, eller hade gjort kanonlopp på Mallis i veckan innan!). Starten gick och nervositeten gav mig spagettiben, hög puls och hyperventilation. Men, trots att det kändes som att det gick oändligt långsamt så gick t.ex både kilometer 1 och 3 i tempo som jag annars vanligtvis har på långa intervaller (3.55-4min fart)! Men i höstmilen gäller det att pinna på i början, för efter 5km börjar en lååång backe som i princip räcker ända in i mål. Kan även berätta att där fanns mängder med lera, rötter och sten. Mysigt!

Mitt mål var under 50min och jag kom in som 10:onde dam (av 170) på 48.32! Glad i hågen vände jag strax om och sprang tillbaka till bilen på mer blygsamma 58min :-) Bra backträning, men som alltid svårare att springa nedför (i halkan) så då testade jag att flyga istället. Men jag var dålig på att landa (aj) och kom inte särskilt långt... Bör träna på det.

Vädret var fantastiskt (SOL! och rätt varmt) banan vacker och kul, jag nådde mitt mål och fick bonus av att springa banan två gånger! Bra söndag :-)

6 kommentarer:

Odda sa...

Grattis till ett bra lopp.

Jonna sa...

Grattis Karin! Du är grym, och presterar alltid bra på tävling! Hur lång är kvartsmaran? 1 komma?

Anonym sa...

Grymt Karin! Du e bäst! Tack förresten för en trevlig kväll igår, måste varit uppladdningen som gav resultatet ;)

Kram Anneli

mialena sa...

Fy de där backarna nedför låter ju lagom halkigt. Speciellt om det var lika mycket is i leran som förra året! Grymt sprunget! Åt båda hållen!

Andréa sa...

Åh, grattis!!

Daniel sa...

Yey! Härligt Karin och grattis till både placering och grym tid!!!