lördag, oktober 13, 2012

For better or worse

Jag brukar bli lite... "irriterad" (starkt ord kanske) på de som undviker att blogga när det går dåligt eller när de skadat sig. Livet är ju liksom inte bara guld å gröna skogar... 

...men nu gör jag lite samma sak själv. På ett sätt är det naturligt. Jag skriver såklart mycket för mig själv och det blir ju nästan som att uppleva en rolig händelse en gång till när man skriver ned den. Problemet är att detta ju även stämmer för de mindre roliga händelserna. Men, om man ser till en läsare så vill man ju även höra det lite sämre. Annars kan man som läsare av något få för sig att det går alltid bra för alla andra men inte för en själv.

Nåväl. Som ni förstod så gick det inte så bra efter Holaveden Ultra för en vecka sedan. Det fick bära eller brista och det brast. Mitt smalben (insidan, ca 5cm ovan fotknölen) har smärtat rejält. Min naprapat tror att det kan vara en stressfraktur. Jag är väldigt öm vid beröring på främst en punkt, det gör ont vid belastning. Jag testar stötvågsbehandling och tänkte uppdatera er hur det fungerar! Whish me luck!

9 kommentarer:

Andréa sa...

Men nä :( usch vad tråkigt! Hoppas hoppas det inte är stressfraktur utan nåt lindrigare!

Frida sa...

Ooch! Stötvåg på en fraktur? Det tror jag inte är helt bra.

Åsa Lundh sa...

Har haft jättemkt problem med benhinnor precis på det stället som du beskriver. Akupunktur har funkat jättebra för mig. Det och kinesiotejp.

Leta upp nån som kör traditionell kinesisk medecin, dom eldar å fixar å donar men man blir bra!

Sofie sa...

Aj då. Inte kul. Hoppas verkligen att det inte är en stressfraktur.
Ta det försiktigt tills du vet vad det är!

Karin sa...

Frida: Det finns gott om forskning att stötvåg har läkande effekt på stressfraktur och detta är ju även något som testats av idrottstjärnor som kallur ocvh Kluft samt (för mig mindre känd) Stiller: http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/stillers-vag-tillbaka-stotvagsbehandling/

Du kan även läsa här:
http://www.activatefalkenberg.se/stotvagsbehandling.html

och

http://ltarkiv.lakartidningen.se/1998/temp/pda18434.pdf

Men vi kan ju hoppas att det "bara" är benhinneinflammation. Tur att behandlingen är densamma.

Åsa: berätta gärna mer!

Fröken Fräken sa...

Håller tummarna för snabb bättring oavsett vad det är.

C sa...

Lycka till Karin! Jag håller alla tummar och tår för att du blir bra snart! :)

mialena sa...

Åh nej! Precis så var det för mig, och ja, jag hade en stressfraktur. Håller alla tummar och tår att du slipper en sån, för det var eländigt trist! Har dock bra rehabövningar på lager om du vill ha!

Jonna sa...

stötvåg fungerade bra på mig när jag hade en svårdefinierad fotskada!

håller f.ö med dig litegranna, samma sak med bloggare som bara skriver om alla roliga och bra pass, det vet ju alla som tränar att det inte alltid är kul, lätt och enkelt.