torsdag, oktober 25, 2012

Utanför zonen...

Att gå utanför sin bekvämlighetszon handlar om mer än att utmana sig tycker jag. Att för mig sätta mål att springa tex 10 mil på en gång eller 1 mil på sub 40 är klart utmanande men knappast utanför min bekvämlighetszon (därmed inte sagt att det skulle vara lätt eller att jag ens skulle klara det...). Nej, utanför min bekvämlighetszon vore typ Vätternrundan (en ny era är inledd den dagen jag anmäler mig till denna!) eller - ÄN VÄRRE - tvinga mig att dansa. Dvs något jag verkligen inte kan eller tror mig klara av.

Kloka Sofie - min olyckssyster med bekräftad stressfraktur - menar att det varit lite bra för henne att vara skadad. Att hon genom det upptäckt alternativ träning, rörlighetsträning och MTB. Jag vill absolut inte hålla med henne (saknar löpningen och saknar skogen!), men jag har ju i alla fall äntligen tagit mig i kragen och träffat en nygammal kärlek (hästar) - vilket jag tänkt på lääänge. Jag styrketränar också (samt utmanar mig på spinncykeln). Jag försöker tom att uppskatta de (ändå rätt fåniga) rörlighetsrörelserna som Friskis och Svettis envisas med att klämma in i ALLA pass. Förr hade jag blivit stressad för att dessa "onödiga" rörelser tar tid från den RIKTIGA träningen. Nu uppskattar jag att göra sådant som jag aldrig skulle ha lagt tid på själv.

Så, kan man då hävda att jag nu är utanför min bekvämlighetszon? Kanske är det fortfarande att överdriva. Men jag utmanar mig själv, testar nya saker (Indoor walking imorgon!), gör det fast jag egentligen inte vill och jag har (äntligen) tagit upp ridningen. Så när jag kommer tillbaka så tänker jag vara starkare än någonsin!

2 kommentarer:

Jonna sa...

vad kul att du ändå tar tillvara tiden..! Jag tycker fortf att cykling är "utanför zonen" fast jag cyklat VR... men man kan ju ändra sig.

Carina sa...

Tänker på samma sätt, att jag ska ta tillvara den här ofrivilliga vilan på bästa sätt. Se till att krypa in på gymmet och komma ut sjukt stark!! Tror det också kommer att gynna min löpning.
Kul att du hittat tillbaka något du faktiskt har saknat - hästarna!!