torsdag, november 07, 2013

Running the Blair witch project

Efter en date med några trädfällare ute i torpet beslöt jag mig för att springa en tur där innan vi återvände hem. Ca kl 16:00 gav vi oss iväg - inte skulle det väl hinna bli så mörkt? Turen är ju bara 13km. Typ såhär gick det...

1km
Äsch, det här är ju lugnt! Tror knappt det kommer att hinna skymma!
4km
Hmm, ok det börjar bli mörkt... Tur att jag tog med pannlampan.
5km
Ok, jag måste visst sätta på pannlampan (klick), men varför lyser den inte? Jaha, den lyser redan. Fan så svagt den lyser! Den når ju knappt till backen. Hur långt är det kvar egentligen? Hälften?
6km 
Fan det är ju jakt! Hur kunde jag glömma? Men inte jagar man väl när det är mörkt? I så fall måste de väl se att jag har pannlampa och inte är en älg? ÄLG! Tänk om det kommer en arg älg?! Eller ett vildsvin, eller ett gäng vildsvin? Hjälp, de tycker säkert att detta är jätteprovocerande. Och var är Max egentligen? 
7km
HJÄLP!! Vad är det där? En gris? Jaha, det var visst Max. Tänk om han skulle gå bort sig? Då skulle jag aldrig hitta honom. Men han följer ju mig och jag kan ju den här vägen. Fast vad i... vad är det där för väg? Den har jag aldrig sett. Jag har ju sprungit här 1000 gånger! Fan inget ser ju ut som det brukar (för att man inte kan se något ALLS!). Är jag på rätt väg? Var hamnar jag om jag hamnar fel? Ok, nu gäller det att inte tänka på läskiga saker, och du är på rätt väg Karin...
8km 
Blair witch. Såklart. Inte fan kunde jag låta bli den. Världens läskigaste film om folk som irrar runt i en förbannad skog. I mörkret. Gahhh!! Varför tänker jag på detta? Inte tänka på Blair witch, inte tänka på Blair witch. Ok, nu tänker jag mer på Blair witch. Nä, fy, Öka takten nu Karin, detta går bara inte, måste komma fram fort. Men vad är det där? Ett hål!! Ok, hela vägen är full av hål. Jag måste sakta ned (och brukar det se ut så här på den här vägen? Var är jag egentligen? VARFÖR tog jag inte med mobilen?) Ok. Nu slocknade lampan. HJÄLP!
9km
Fast, den slocknade inte. Det blev tjock dimma. Precis som i Blair witch, fan, inte tänka på Blair witch! Men jag måste investera i en bättre pannlampa. Eller sluta springa i en kolsvart skitläskig skog. Åh, bara det inte kommer några grisar! Jag ser ju ingenting! Åh, gahh! Vad är det där? Hoppsan, ett vildsvinsuppbökat hål över hela vägen... och lera. Massor av lera.
10km
Toppen. Regn. Eller är det snö? Blött iaf. Fast nu måste vi väl vara framme snart? Inte för att jag vet var vi är... På tal om "vi" var är Max? Fy vad det är mörkt. Blair witch, blair witch, blair witch - SLUTA TÄNKA PÅ BLAIR WITCH!
11km
Är jag på rätt väg? Vad är det som rör sig i utkanten av synfältet hela tiden? De här gamla övergivna militärbyggnaderna är läskiga. De får mig att tänka på Blair witch. Nej Inte tänka på Blair witch. Blair witch, Blair witch, Blair witch - SLUTA TÄNKA PÅ BLAIR WITCH!
12km
Puh, bara 2km kvar, ute på en större väg, jag har inte sprungit fel. Max är med. Fast va blöt det börjar bli. Hm, jag måste nog se om den där filmen. Blair witch, hur läskig kan den vara egentligen? Allt har ju gått bra...
13km
Framme!!! Blöt, lite rädd, nöjd. Hade trots allt en riktigt trevlig tur. Med ett extra adrenalinpåslag :-)

3 kommentarer:

Andréa sa...

Haha :) Exakt sådär skulle jag tänka om jag gav mig ut i skogen när det är mörkt. Just därför gör jag inte det :)

Roxen sa...

Du blir ju inte uttråkad när du springer iaf hör jag :D

LL sa...

Det bästa blogginlägg jag läst på länge! JÄTTEbra skrivet. Roligt. Spännande. Engagerande!