torsdag, januari 01, 2015

2014

Första dagen på 2015. Nyårsdagen är alltid en do-nothing-dag för mig. B.A.R.A slappa i soffan och mysa. Att bara slappa är egentligen inte min grej, men att ha en dag helt vikt för dålig dag-tv och pizza med typ krav på att inte göra något alls, det passar mig bra! Men vad hände egentligen 2014?

Året började sådär med vinterkräksjuka, men det blev snabbt bättre när vi åkte på bröllopsresa till Uganda, Kenya och Tanzania. Vi såg alla ur Bigfive på savannen (och en massa andra djur såklart!), var blott en meter ifrån vilda gorillor i djupaste regnskog samt dök och solade på Zanzibars bländande vita stränder.

Resor har det blivit rätt mycket av i år (givetvis har jag sprungit på varje ort!):

2014 har jag även varit rätt arg. Arg på den här orättvisa världen vi lever i och otroligt arg på de bruna äckliga krafter som tyvärr växer både i Sverige och i världen. Detta har gjort att jag skrivit en hel del politiska inlägg så som om funktionshinder och attityder, om vem som bör ta sig i röven, om kvotering, om chokladbollar (att det fortfarande behövs tjat om detta bakverk?), om roliga (?) tjejer, om mänskliga rättigheter, om asyl, om rikedom (jag tillhör den rikast procenten i världen! Troligen du också.) om brist på visioner i politiken, om visioner, om varför SD inte är vilket parti som helst, om hur de brunas jakt på vissa kommer att jaga oss alla, om att män (fortfarande!) tjänar mer än kvinnor, om att det finns fler ledamöter i styrelser som heter Göran och fler VDs som heter Johan än kvinnor på dessa positioner, om SD och de brunas våldtäktskultur, om de bilder som bestämmer hur vi ser på folk, om drevet mot en ny (kvinnlig) minister och om sport.

På tal om politik så var jag den som avslöjade SDs Kristina Winbergs bluff och att hon jobbat på SIDA. Jag lyckades även hamna på DNs förstasida mitt i supervalårets hetaste valrörelse (samt SEX sidor i tidningen), fast då om en helt annat fråga...

Jag sprang i fäders spår, de nio milen från Sälen till Mora, trots löpvila pga skada i en månad innan. Trots att jag var nöjd med loppet så lackade jag ur på att giganten Vasaloppet inte behagade köpa in vinster till oss damer, vilket även det hamnade i riksmedia (SvD och T-shirt gate) och uppmärksammades stort på jogg.se.  

2014 var även sommaren då Peter å jag blev byggherrar och byggde ut vårt torp. 2014 var dock inte året det blev klart... Som vanligt hade vi en ojämn "kamp" om herraväldet med alla vilda djur i serien "torpet är ett zoo" :-)

Så när jag ser tillbaka så hände en hel del saker under 2014 ändå. Jag dock att 2015 kan bräcka det så bring it on!

3 kommentarer:

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Perfekt dag att slappa på och ladda upp inför det nya året!
Vad härligt många resor du gjorde 2014!

Anonym sa...

Hej! första gången jag kommenterar här. Hittade din blogg för ett tag sen och tycker den är SÅ bra! :) gillar de politiska inläggen. tycker om när man läser träning/löparbloggar som jag vet delar samma värderingar som en själv.
Ser fram emot att fortsätta läsa bloggen. :)

Karin sa...

Tack! Jag kommer inte att kunna hålla mig från de mer politiska inläggen :-)