lördag, januari 14, 2012

Bjärka-Säby till Linköping

Efter att bussen släppt av mig vid vackra Bjärka-Säby slott (det nya...) så hittade jag ganska snart Östgötaleden i den vackra slottsparken. Jag hann inte springa så långt förrän det var dax att passera en lite bro för att sedan fortsätta på vackra små stigar. Solen sken från en klarblå himmel, det var ca -1C och inte så blåsigt. Perfekt löparväder! Det kändes lätt att springa från start och landskapet var verkligen vackert! En lång bit sprang jag på mjuka grässtigar längs Kinda Kanal och kom då bland annat till Hovetorp. Slussarna är tömda och det var läskigt långt ned till vattnet!Tur att Max inte var med, han hade definitift trillat ned den lilla klanten... Ni får ursäkta den vindögda blicken, svårt att ta kort på sig själv...


Efter slussarna sprang jag en bit i Ullstämmanskogen innan det åter blev mer utpräglat Eklandskap likt det ni ser ovan. Jag kan tänka mig att det blir bedövande vackert här på våren...

Jag kände mig pigg under hela passet som totalt blev ca30km. Kilometertiden blev ingen höjdare, men terrängen var lite utmanande på sina ställen, ibland fick jag leta led, men mest av allt så hade jag ju inte bråttom! När jag kom hem kände jag mig fortfarande pigg och då var Peter och Max på väg ut i nyss lämnade Eklandskap (som vi ju når lätt strax utanför dörren!). P hade kokat varm choklad och brett mackor så givetvis ville jag med! Jag bytte bara om till torra kläder och sedan gick vi en långtur med fika.

 

Mina killar i solen!

Kort och gott en suverän lördag och jag lyckades vara ute under nästa samtliga av dagen soltimmar!

7 kommentarer:

Carina sa...

Åh vilket härligt pass!! Som ett sommarpass liksom. Helt fantastiskt att man kan ut och köra efter en led så där i januari!

Jonna sa...

Men åh så härligt! Vi körde en kaffepaus i mitten av skidpasset (funkar bra vid skidåkning men tyvärr inte under löpning) Nu känner man sig härligt mör i kroppen efter massa sol och motion :)

B sa...

Och jag hittar ju andra halvan, Brokind - Bjärka-Säby. Vi får klämma hela distansen någon gång!

Andréa sa...

Mysigt! Och modigt att springa helt själv efter en led sådär!

Karin sa...

Carina och Andrea: jag har knappt reflekterat över detta, men helt rätt är ju att förra året samma tidhade ju dettavarit omöjligt, leve barmarken! :-) Fast modigt har jag aldrig tänkt på?!?
B, ja, vad sägs om nästa helg? Eller hur hade du tänkt ta dig Ulrika-Linköping? Backar du ur?!

Anonym sa...

Hej! Hittade precis hit till din blogg tack vare en annan blogg, kul! Kommer nog att hälsa på flera gånger! :)

Livskraft sa...

Vilket härligt pass, blir nog till att springa något liknande i vår