onsdag, januari 18, 2012

The rules of engagement

Ett historiskt konsensus har uppstått. USA, Afganistan, FN och Talibanerna är överens. Härligt när forna fiender och antagonister kan enas. De är överrens om att det som visas på den film som nu sprids inte får förekomma. Filmen visar amerikanska soldater som kissar på lik från afganer. Vad jag förstår strider detta mot "the rules of engagement".

Jag kan dock inte - nu som ofta - sluta häpnas över att om man kan komma överens om regler för krig, vad sägs då som att regel ett bör vara att krig INTE ska förekomma? Kalla mig naiv, men jag kan verkligen inte förstå varför vuxna människor inte kan komma överrens om det. Alternativt att inte ha regler alls. Krig är ju de facto en kränkning av mänskligt liv och jag kan inte se hur detta på något sätt kan göras ogjort med regler (som bryts vid varje konflikt).

Och, jag kan faktiskt inte hålla med om att det värsta i filmen som visas är att soldaterna kissar på sina offer. det värsta måste väl ändå vara att de är offer, att de är mördade?

Sara Hansson säger det bättre än de flesta:

3 kommentarer:

Jonna sa...

Tack och lov att det finns personer som du! Som liksom sätter fingret på det där ömmande röda, för det måste man!

Andréa sa...

Jag kan inte heller förstå hur någon kan hata så mycket att man tycker krig är en bra idé. Helt obegripligt faktiskt. Även om det hela är mer komplext än så.

LL sa...

Alltså! Finns inte mycket att tillägga. Det är bara så bra skrivet av dig! Instämmer till fullo!