onsdag, januari 25, 2012

Draftad...

Den som med mig trodde att det stod var och en fritt att byta (löpar)klubb som man ville tror fel. Inte Mustafa Mohammed kanske, elitlöpare får nog nu klubb betala lite för, men för oss andra blåbär...

...så är det så att "om man tävlat för en klubb under året så är man bunden till den klubben även året därpå". Jaha. Fast om man byter vid säsongskifte kan man ändå relativt enkelt byta. Mot en kostnad på 300pix. Och säsongsskifte är årskiftet? Nope oktober. Suck. Men man kan även byta klubb "under säsong". Detta kostar 500kr. Och kräver överenskommelse och underskrift av både gammal och ny klubb. Suck.

"Då får det vara" tänkte jag, jäkla krångel. Mailade ändå en klubb för att bekräfta om denna info verkligen var korrekt. Fick (efter lååång tid) svar att så var det. Gav upp. Av en händelse kom jag att ändå kontakta en annan klubb. De sa: "kom hit och skriv på blanketten så fixar vi resten inklusive avgift." !

Minimal insats från mig och trevligt bemötande! Jag ser det som mitt livs första "draftning".

Jag kommer numer (efter en urfåning karantänmånad) att springa för IK NocOut.se :-)

P.s. Kära Tjalveiter, ta inte illa upp, men ni ligger ju i fel stad! 

8 kommentarer:

Stefan sa...

Fel klubb. Du skulle valt IK Akele ;)

Ousa sa...

Va knepigt. Jag tävlar för en klubb och är även medlem i en annan för att stödja min stad ovs. Ingen som gnäller över det :S

Karin sa...

Åsa, jag var otydlig. Man får vara med i hur många klubbar som helst så som jag förstått det, men du får bara tävla för en klubb och om du tävlar för en klubb så måste du tävla för samma klubb även året därpå. Eller göra fåniga övergångar.

C sa...

Va knepigt det låter! Ville gå med i en klubb för att kunna träna tillsammans med andra men när jag såg tiderna för intervallträningarna (som jag var mest intresserad av) så blev jag deppig. När man går upp så tidigt som jag så kan man inte köra skiten ur sig vid 20 på kvällen, då måste man redan va på väg till sängen. ;) Så jag får väl vara klubblös då antar jag. Lycka till i nya klubben Karin! :)

Andréa sa...

Inte trodde jag att det skulle vara sånt krångel! Ja menar, nog för att du är grym, men inte Isabella Andersson liksom :) Kul att det ordnade sig dock!

Lina sa...

Att det var så krångligt, detta hade jag ingen om?! LYCKA TILL I NYA KLUBBEN!!!!! :)

Jonna sa...

Haha, helt otroligt! Men du får se det som ett tecken på din proffsighet och att de ogärna vill släppa iväg dig naturligtvis! Själv vill jag gärna springa för en klubb där det hörs på namnet vart jag kommer ifrån, typ SK Leksand osv. (=fjantig dalkulletrams)

Karin sa...

Jonna: reglerna är lika för alla, inget jag kan ta åt mig av tyvärr... Men klubbnamn ja... Undrar vad jag skulle ta om jag fick välja? Många heter lite halvkonstiga saker!
Stefan: varför då? :-) ge mig skvaller!
Lina: tack, ska bli spännande! Kul med klubb även om jag i stort är ensamvarg!
C: ja, det blir sent, konstigt med mat och svårt att sova. Fast du behöver verkligen ta sovmorgon! :-)